Свідчення Плащаниці

Можливо, прочитавши про Плащаницю, хтось може задатися питанням: а навіщо Христа, взагалі, загорнули в Плащаницю?

Відповідь проста: у той час так ховали людей. Варто також зазначити, що для здійснення ритуалу Никодим приніс понад 30 літрів дорогої запашної рідини із соку смирни і алое, яку зазвичай використовували для бальзамування. Дослідження Туринської плащаниці показали, що вона була просто буквально вся просякнута цим розчином. Велика кількість рідини потрібна була саме для того, щоб льняне полотно площею майже 5 м2 повністю просочилося бальзамуючим розчином.

У цьому факті можна побачити дію Божого провидіння, адже величезна кількість бальзамуючої рідини допомогла зберегтися Плащаниці до наших часів. Крім того, будучи вологою, вони зберегла на собі пилок рослин, що росли навколо місця Христової страти, а також проби ґрунту, які були на тілі Христовому. Усе це мале переконати дослідників Плащаниці майбутніх часів в її достовірності

Плащаниця – це свідоцтво смерті та воскресіння Христового саме для людей ХХ-ХХІ ст. Оскільки для розуміння феномену Плащаниці люди перед цим повинні були оволодіти технологіями цифрової обробки і розпізнавання зображень, комп’ютерного сканування рентгенівським і ультрафіолетовим промінням, мікрофотографії в поляризованому світлі, тонкого хімічного і радіоактивного аналізу, аналізу ДНК і багато іншого. Без усього цього походження Плащаниці й досі залишалося б під великим сумнівом.

Саме виходячи з цього можна стверджувати, що Туринська Плащаниця – це Христове послання сучасному людству. Послання, яке безперечно підтверджує істинність Євангельської розповіді. Це звернення Сина Божого персонально до кожного з нас.

Плащаниця – це фотографія Христового тіла в момент Його воскресіння – із залишками Його крові, рослинного пилку Палестини і навіть єрусалимського ґрунту.

От чому Христове тіло за браком часу не встигли обмити! Полотно Плащаниці було застосоване як “фотопластина”, на якій з документальною точністю були зафіксовані наслідки неймовірної людської жорстокості та Божого дива, яке перевернуло увесь світ. Дива, яке дало нам справжню надію в те, що “Агнець переможе” (Одкр.17:14), а також і ми, якщо будемо з Ним.

За матеріалами сайту http://www.ar25.org

Попередній запис

Свідок страждань і воскресіння – частина 3

Розп’яття На Голгофі з Ісуса зняли туніку, яка прилипла до ран по всьому тілу, що поновило кровотечу. Страта через розп’яття ... Читати далі

Наступний запис

Історія Плащаниці

Плащаниця в наші дні Якщо Туринська Плащаниця є тою самою, яку, за свідченням євангелістів, купив Йосиф ... Читати далі