Підготовка до вічного майбутнього

Ніщо в нашому житті не втече від суду. Усе стане явним і видимим. От чому Павло називає престол Суду «страхом Господнім». На суді будуть досліджені наші мотиви, наміри, думки, слова, справи та ін. Слова Павла відносно будівництва і суду в Першому посланні до Коринф’ям (3:9, 12-15), у перекладі Message, дуже сильні:

«Іншими словами, ви Божий дім… Будьте уважні, вибираючи будівельні матеріали. Після закінчення будівництва відбудеться перевірка. Якщо ви використовували дешеві або погані матеріали, це виявиться. Перевірка буде ретельною і серйозною. Нічого не буде пропущено. Якщо ваша робота витримає перевірку – чудово; якщо ж ні, ваша частина будови буде зруйнована. Але ви не будете зруйновані, ви залишитеся в живих, але важко».

Не знаю, як ви, але мені не хотілося б опинитися в становищі людини, яка ледве врятується на Суді Христовому. Зараз ми говоримо про свою долю у вічності. Уявіть собі, скільки вірних переживуть шок?

Я постійно зустрічаю мудрих людей цього світу, що готуються до свого майбутнього. Усе починається із старанного навчання в школі до відкритих дверей успішної кар’єри. Почавши кар’єру, вони прагнуть придбати будинок. Вони роблять якісь накопичення. Деякі інвестують частину свого статку, яка працює на них. Усе це робиться в підготовці до майбутнього, бо люди не хочуть, особливо в пенсійному віці, жити в нужді. Якби вони готувалися зустріти свою старість так, як багато хто готується сьогодні до вічності, вони не лише придбали б величезні проблеми в майбутньому, але на відміну від багатьох вірних були б дуже стурбовані і налякані таким станом справ.

Давайте поміркуємо гіпотетично. Уявіть собі літню людину, що виходить на пенсію. По-перше, державний пенсійний фонд стає банкротом і не може виплачувати цій людині щомісячну пенсію. По-друге, закривається банк, в якому зберігалися усі її заощадження, і вона не може отримати ні цента. У цю ж ніч ця людина прокидається серед клубів диму, її дім охоплений вогнем. Вона вибігає на вулицю, не встигнувши нічого прихопити із собою. Залишившись в одній нічній сорочці, вона спостерігає, як у вогні гине усе нажите нею майно.

Трагічний день у житті цієї людини. Саме таку картину малює Павло, кажучи про те, що станеться з деякими християнами на Суді Христовому. Давайте ще раз прочитаємо його слова: «А в кого діло згорить, той зазнає втрати; а втім, сам спасеться, але так, ніби через вогонь» (1Кор. 3:15). Мудрі в Царстві розуміють, що ми працюємо не заради «забезпеченої старості». Ми готуємося до вічності!

Мудрими я називаю тих, хто планує своє вічне майбутнє, хто має мету в житті, знаючи, що їх вічну долю визначає те, як вони живуть на землі. Це дасть їм величний вхід у Царство Боже, а не просто можливість прослизнути в нього, знаючи, що усе зроблене в житті згоріло і зруйновано. Подивіться, що Петро каже про це: «Тому, браття, усе більше і більше старайтесь утверджувати ваше покликання та обрання; так діючи, ви ніколи не спіткнетесь, бо так відкриється для вас вільний вхід до вічного Царства Господа нашого і Спасителя Ісуса Христа» (2Пет. 1:10,11).

Вільний вхід! Це означає почути, як Хазяїн скаже нам: «Гаразд, добрий і вірний рабе! У малому ти був вірним, над великим тебе поставлю; увійди в радість господаря твого» (Мф. 25:21).

Певний час тому Господь дав мені видіння. Я побачив переможців царства, що марширують містом Божим. Вони крокували вулицями із золота, по обидві сторони яких їх вітали тисячі чоловіків і жінок. Цар Ісус височів на платформі, яку було видно з будь-якої точки міста. Вірні воїни піднімалися сходами, підносячи Ісусові дари, тоді як натовп тріумфував. У видінні Господь сказав воїнам: «Гаразд».

Потім Господь звернувся до мого серця. «Чи хочеш ти бути одним з цих солдатів, що приносять для Мене плоди жнив, або одним з тих, хто стоїть на узбіччі?» Як ніколи раніше, я твердо вирішив прагнути до здійснення свого покликання і обрання. Я рішуче хочу побачити посмішку задоволення мого Господа, коли Він розглядатиме моє життя, замість сумного виразу обличчя з тієї причини, що даний мені потенціал був втрачений.

Тоді я вирішив, що розповім про це кожному, хто любить Бога в моєму поколінні, щоб і вони разом зі мною могли увійти до Його прекрасної присутності з дарами і побачити славну посмішку нашого Отця. Ми самі визначаємо через служіння на землі, чи буде нам вільний вхід на небеса. Про це піде мова в наступних розділах.

Далі

У наступних розділах ми обговоримо головні сфери життя, за які будемо засуджені або нагороджені. Хоча нам не вдасться детально розглянути усе, найважливіші теми будуть розглянуті. Ми закладемо хороший фундамент, на якому далі ви зможете зводити своє життя так, щоб воно мало значення у вічності.

На закінчення неспішно прочитайте слова Петра і зверніть свою увагу на те, про що ви прочитали в цьому розділі. Ви побачите ключові слова і фрази, здатні оживити усе, що було сказано. Його слова приготують нас також до того, про що ми незабаром говоритимемо:

«Усе, що призводить до життя, угодного Богові, дивовижним чином було дане нам через особисте і близьке пізнання Того, Хто привернув нас до Бога… Тому не гайте ні хвилини, коли зводите на тому, що було дане вам, додаючи до вашої віри хороший характер, духовне розуміння, чітку дисципліну, пристрасне терпіння, шанобливе бажання, теплу дружелюбність і щедру любов, що творить інших. Маючи такі риси і дозволяючи їм множитися, ви жодного дня не залишитеся без нагороди, у міру вашої зрілості в пізнанні Господа нашого Ісуса… Тому, друзі, більше і більше намагайтеся робити твердим ваше звання і обрання; не відкладайте це на потім, робіть зараз, тоді, так чинячи, ніколи не спіткнетеся, бо так відкриється вам вільний вхід у вічне Царство Господа нашого і Спасителя Ісуса Христа. Для того я ніколи не перестану нагадувати вам про це, хоча ви це і знаєте, і утверджені в справжній істині. Справедливим же вважаю, поки знаходжуся у фізичному тілі, спонукати вас нагадуванням» (2Пет. 1:3, 5-8, 10-13, The Message).

Попередній запис

Різні нагороди

Писання відкриває, що нагороди і стани, яких удостояться вірні, сильно відрізнятимуться один від одного. Нагороди варіюватимуться, починаючи з того, що ... Читати далі

Наступний запис

Божий дім

Ви будуєтесь Духом на оселю Божу. Еф. 2:22 Суд над вірними ми розділимо на дві категорії. Перша – це наше ... Читати далі