Боже «зникнення»

З біблійною істиною про те, що «коли не Господь будує дім, даремно трудяться будівничі; коли не Господь береже місто, даремно пильнує сторожа. Даремно встаєте ви рано і лягаєте пізно, їсте хліб, тяжко здобутий, тоді як Господь дає улюбленим Своїм спокійний сон» (Пс. 126:1,2) – багато хто сперечається, марно намагаючись спростувати слушність цих слів. Чому марно? – Яскравим підтвердженням цьому є срср, країна, яка поставила собі за мету довести всьому світові, що біблійного Бога насправді не існує. Який результат? Срср зник з політичної мапи світові (на жаль, доки ще остаточно не зник з розумів і сердець багатьох людей), а Бог, висловлюючись біблійною мовою, навіть не помітив існування цієї імперії.

Але цей історичний приклад не напоумив багатьох наших співгромадян, які все одно намагаються впоратися з усіма проблемами, що останнім часом випали на долю України, лише власними силами, не просячи Божої допомоги. І на жаль, принаймні складається таке враження, що цього не розуміють на державному рівні, адже, як можна зауважити, ім’я Бога Живого ніде не згадується в офіційних і в багатьох приватних ЗМІ. Так би мовити, Бог «зник» з українського інформаційного простору. І про яку тоді скору перемогу і успішну післявоєнну розбудову країни може йти мова, якщо в нас на державному рівні взагалі не згадують Бога Живого?

Ясна річ, дехто може зауважити, що той самий срср пережив більш руйнівну Другу світову війну і зміг у короткі терміни відновити економіку. От лише питання, де той срср і його ніби «відновлена економіка»? – На смітнику історії, і те саме може статися з Україною, якщо вона буде і далі «ігнорувати» Бога. Не вірите? Але за бажання на політичній мапі світу можна віднайти багато країн, які попри усі свої економічні, географічні переваги нині перебувають на узбіччі життя.

Так, на приклад, багато країн Латинської Америки, передусім це стосується Венесуели, Аргентини, у меншій мірі Мексики і Бразилії, які попри добрий клімат, багаті природні копалини, родючі ґрунти постійно перебувають у кризовому стані, дуже багато їх громадян живе в злиднях. Країни, які не знали за останнє століття жахіть кривавих війн – розкіш для тієї самої Європи. Те саме можна сказати про Ірак з Іраном – країни з величезними запасами газу і нафти, і чиє населення постійно потерпає від злиднів. Це саме стосується і росії, про яку нині взагалі згадувати не хочеться, а на черзі за нею стоїть Китай, який теж вирішив обрати той самий руйнівний шлях спротиву Богові. Цей список країн-невдах можна поповнювати і далі, але це вибір і проблеми тих країн, а ми нині живемо в Україні і зовсім не хочеться опинитися з нею на узбіччі життя. Так що майте на увазі, до чого може призвести ігнорування Бога Живого та Його святих заповідей.

А наостанок хочемо навести Псалом, який потрапив на очі під час написання цього допису: «Якби не Господь був з нами, – нехай скаже Ізраїль, якби не Господь був з нами, коли повстали проти нас люди, – вони б живих поглинули нас, коли гнів їх розпалився на нас. Вода б затопила нас; потоки залили б душу нашу. Бурхливі хвилі води прийшли б над душею нашою. Благословен Господь, Який не дав нас на здобич у зуби їхні. Душа наша, як пташка, вирвалася з сітки тих, що ловили. Сітка розірвалась, і ми спаслися. Поміч наша в імені Господа, що створив небо і землю» (Псалом 123). Як сказано в тій самій Біблії, «хто має вухо, нехай чує» (Одкр. 2:7).

Редакція сайту

Щоб завантажити цей запис у форматі doc натисніть на посилання:
docБоже «зникнення»

Попередній запис

В очікувані дива

Не для кого не секрет, що багато українців чекають на диво: чекають скорого закінчення війни, успішної розбудови країни і ще ... Читати далі

Наступний запис

І знову про Божу підтримку… точніше її відсутність

Спаситель сказав: «Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам; бо кожен, хто просить, одержує, і хто ... Читати далі