Третього не дано

Нагорна проповідь, Михайло Копьєв

Основне джерело відомостей про Ісуса Христа є Біблія, Святе Письмо (при чому не тільки Новий, але і Старий Завіт, де вже з Книги Буття пророкувалося про Його пришестя). Згідно Біблії Христос розпочав Своє громадське служіння із хрещення в річці Йордан, 40-денним постом і закликом перших апостолів. Далі ж з Євангелія від Матфея (власно з якого розпочинається Новий Завіт) ми дізнаємося про принципи Божого Царства (Небесного – у Євангелії від Матфея), які встановлював Христос тут на землі, і які триватимуть у житті вічному. Тобто із самого початку Христос ставить нас перед вибором: чи приймаємо ми ці принципи чи відкидаємо їх. Третього не дано: «Ніхто не може двом господарям служити: бо або одного полюбить, а другого буде ненавидіти; або одного триматиметься, а другим знехтує. Не можете служити Богові й мамоні» (Мф. 6:24).

Погодьтеся, справедливе рішення: Бог ставить нас відразу перед вибором, щоб не гаяли часу, щоб кожен з нас для себе вирішив чий бік він вибирає: Божий чи світу. Щоб не вдавали із себе релігійних людей, які проте живуть за принципами світу цього, щоб не намагалися всидіти на двох стільцях, хоча багато хто намагається це зробити.

Якщо ж ми обираємо Божу сторону, відповідно ми повинні діяти, жити за Його принципами – найперше шукати Царство Боже (Небесне) у своєму житті, а решта, тобто речі, які необхідні нам для прожиття «додадуться нам» (див. Мф. 6:33). Що ж, чітко і ясно, як мовиться: вибір за нами.

Редакція сайту


Ваш коментар: