Божий погляд на людське беззаконня

Люди часто обурюються беззаконням, що чиниться навколо нас. Це зрозуміло – часто навіть немає слів, щоб описати те, до чого доходить, точніше опускається, людина у своєму жаданні влади, грошей, людського визнання, чи коли підкорюючись своїм низинним інстинктам, чинить беззаконня для догоджання своїх плотських пристрастей. Але що каже Бог з цього приводу?

Господь встановив заповіді, які вказують, що добре, а що погано, заклав у кожного з нас совість, яка нагадує нам про порушення тієї чи іншої заповіді, і… дав нам усім свободу вибору. Тобто кожен з нас сам вирішує як чинити в житті, за що знову «кожен з нас дасть за себе відповідь Богові» (Рим. 14:12). От і все.

Наостанок хотілося лише додати слова Христові з Одкровення Іоанна Богослова: «Неправедний нехай ще чинить неправду; нечистий нехай ще оскверняється; праведний же нехай ще творить правду, і святий нехай ще освячується. Ось, прийду скоро, відомщення Моє зі Мною, щоб воздати кожному за ділами його» (Одкр. 22:11,12). Але, ці слова зовсім не означають, що Бог байдужий до нас і що Він не втручається в хід земної історії, а лише чекає певного моменту, щоб прийти на Землю чинити Своє правосуддя. Якщо б люди Богові були дійсно байдужі, то Він би не втілювався, не страждав, не помер, не воскрес і не заснував би на Землі Свою Церкву.

Редакція сайту


Ваш коментар: