Божий суд

Вислухаємо сутність усього: бійся Бога і заповідей Його дотримуйся, тому що у цьому все для людини; бо всяке діло Бог приведе на суд, і все таємне, чи добре воно, чи зле” (Еккл. 12:13,14), – саме такими словами підсумував увесь свій життєвий досвід один східний мудрець. Багато хто вважає, що цим мудрецем був цар Соломон, наймудріша людина всіх часів (якщо вірити Біблії). У принципі сказано стисло і зрозуміло, додати тут нічого. Але тут більш цікава друга частина цього вислову: “Бо всяке діло Бог приведе на суд, і все таємне, чи добре воно, чи зле“.

Взагалі про посмертний суд у Біблії сказано багато. От, наприклад: “І як людям визначено один раз умерти, а потім суд” (Євр.9:27); “Бо всім нам належить стати перед судом Христовим, щоб кожному одержати згідно з тим‚ що він робив, живучи в тілі, добре або лихе” (2Кор. 5:10); “Тому не судіть нічого передчасно, аж доки не прийде Господь, Який освітить таємне у темряві і виявить сердечні наміри; і тоді кожному буде похвала від Бога” (1Кор. 4:5); “Отже, кожен з нас дасть за себе відповідь Богові” (Рим. 14:12) і т. д.. А де є суд, там є покарання – напевно, одна з основних причин, через яку багато людей відкидають існування Бога-Особистості, Який відкривається нам у Біблії. Логіка таких атеїстів начебто проста: немає Бога – немає посмертного суду – немає покарання за скоєні гріхи. З такою логікою багато хто спокійно живе (принаймні, до пори, до часу), хтось примудряється з нею відправлятись у вічність…

Ну, а що робити тим, хто не погоджується з цією, начебто, простою логікою? Напевно, варто повторювати разом за апостолом Павлом: “Бог же Свою любов до нас доводить тим, що Христос помер за нас, коли ми були ще грішниками… і хвалимось у Бозі через Господа нашого Ісуса Христа, через Якого ми одержали нині примирення” (Рим. 5:8,11).

Редакція сайту


Ваш коментар: