Сильна Особистість

Бог – сильна Особистість. На цей вислів багато хто саркастично усміхнеться: ніби щось нове відкрили. Але тут варто дещо зауважити – багато людей говорять або розмірковують про Бога, одночасно залишаючись у стороні: от я, а от – Бог. Чому відбувається подібне? Чому люди намагаються віддалитися, чи принаймні, бути на певній відстані від Бога? – Уся справа у відповідальності і в довірі.

Почнемо з першого. Багато людей розуміють, що з Богом не можна наполовину: або ти з Богом, або поза Ним. Розуміють це і… намагаються уникнути Бога: залишитись ніби з Ним, але на певній відстані, адже в житті всяке буває.

Деколи хочеться, щоб Бог був у десь в іншому місці. Це часто трапляється тоді, коли нам добре, чи коли ми робимо щось негарне, чи навіть, протиправне. Саме в ці моменти нам хочеться, щоб Бог був десь в іншому місті. А от коли нам погано… І Божі благословення ми готові приймати обома руками, але тут теж хотілося б, щоб Бог… як би сказати… при цьому був десь в іншому місті.

Щось подібне складається і в ситуації з довірою Богові: ми ніби Богу довіряємо, ніби переконані, що Він любить нас, але все таки… адже всяке в житті буває…

Чому таке постійно відбувається?

Все через те, що Бог – святий, а ми… не хочемо бути святими, нас і так все влаштовує, ну… майже все. Тому і намагаємося бути з Богом, і… одночасно тікаємо від Нього. Бачте, не все так просто, як могло би бути.

А тепер повернемось до початку розмови. Бог сильна Особистість у тому плані, що Він, прекрасно знаючи як поведуть себе люди, прийшов на землю, щоб спасти нас. А більшість людей це просто проігнорувало чи обмежилося просторовими міркуваннями. Бог знаючи всі наслідки, дав нам свободу вибору: бути з Ним або продовжувати обманювати себе, залишатися такими, якими є.

Погодьтеся, сильний крок для люблячого серця, адже коли ми любимо, ми намагаємося обмежити свободу любимого, щоб зробити його життя більш безпечним. Бог незрівнянно більше любить нас, але залишив нам свободу вибору. Не дивлячись на всі наслідки цього.

Редакція сайту


Ваш коментар: