Коперниківська революція (Лк. 4:31-37)

Я знаю Тебе, хто Ти, Божий Святий.

Дивовижним є те, що злі духи швидше зрозуміли, ким є Ісус, аніж звичайні побожні євреї. Можна дивуватися, аплодувати, цмокати від захоплення, але не вловити суті. Можна ставити запитання, але не знаходити відповідей.

Деколи буває так, що цієї відповіді не хочемо знати, бо нюхом відчуваємо, що правда, яку довідаємося, цілковито змінить наше життя, а нам так подобається й така мила нам ота наша маленька стабільність.

Від тих важливих запитань, проте, не втечемо. І найважливіше з них – це, мабуть: «Ким є Ісус?» А найважливіша відповідь: «Втіленим Богом, порятунком для нашого життя, спасителем від наших гріхів, нашою міццю й силою».

Якщо самі поставимо собі це запитання – «Ким є для мене Ісус?» – і самі шукатимемо на нього відповідь, то будьмо певні, що нас чекає переворот, коперниківська революція, нове життя.

Попередній запис

Куди хочемо плисти? (Лк. 4:16-30)

Послав Він Мене проповідувати полоненим визволення, а незрячим прозріння, відпустити на волю помучених. Ісус мав перед Собою чітку мету. Привселюдно ... Читати далі

Наступний запис

Пустеля (Лк. 4:38-44)

Він вийшов, і подавсь до самотнього місця. Публічна діяльність Ісуса – це безперестанні контакти з людьми, розмови, проповіді, зцілення. Це ... Читати далі