Найголовніші слова

Як ви вважаєте, якими є найголовніші слова в житті кожної людини? Або ж, що ви б найбільше хотіли почути на власну адресу? Варіантів з цього приводу може бути безліч, і не споримо, всі перелічені варіанти мають право на життя… от тільки ці слова залишаться по цей бік життя, а наступні біблійні слова стосуватимуться нашої особистої долі у вічності. От ці, як на нашу думку, найголовніші слова: «Гаразд, рабе добрий і вірний! Ти в малому був вірний, над великим поставлю тебе, увійди до радощів пана свого!» (Мт. 25:21).

Якщо хто призабув, або ж не знав, ці слова з Христової притчі про таланти. І два розсудливих слуги скористалися наданою нагодою: з користю вжили отримані таланти, щоб натомість почути з панських вуст щойно озвучену фразу: «Гаразд, рабе добрий і вірний! Ти в малому був вірний, над великим поставлю тебе, увійди до радощів пана свого!». Радості, яку за Христовими словами «ніхто… не відійме» (Ін. 16:22). Але це буде згодом, а доки, як попереджав Христос учнів: «Страждання зазнаєте в світі, але будьте відважні: Я світ переміг!» (Ін. 16:33). Так що мусимо доки терпіти і надіятися на Бога.

А за земного життя Христа, якими для Нього були найголовніші слова? Можемо припустити, що ці були слова, які промовив на Його адресу Небесний Отець: «Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав!» (Мт. 3:17). Сталося це на самому початку Христового служіння, коли Він прибув на річку «Йордан до Івана, щоб христитись від нього» (Мт. 3:13). Цей момент з Христової біографії багатьом добре відомий, але не менш відомий момент, коли Христос  напередодні Своїх хресних страждань молився в Оливному саду: «Отче, як волієш, пронеси мимо Мене цю чашу! Та проте не Моя, а Твоя нехай станеться воля!» (Лк. 22:42). Але того разу Господь промовчав, бо така була Його воля…

Що було далі, теж багатьом добре відомо: Христос був розіп’ятий, помер, воскрес у третій день, як було написано, а на сороковий день вознісся на небо, і сидить праворуч Отця. І вдруге прийде зі славою судити живих і мертвих. А от що ми почуємо з Його вуст на тому суді, чи: «Гаразд, рабе добрий і вірний! Ти в малому був вірний, над великим поставлю тебе, увійди до радощів пана свого!», або ж: «А раба непотрібного вкиньте до зовнішньої темряви, буде плач там і скрегіт зубів!» (Мт. 25:30)? Це вже залежить від того, як ми поставимося до Отчих слів стосовно Ісуса: «Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав!», і відповідно цього зробимо належні висновки.

Редакція сайту

Щоб завантажити цей запис у форматі doc натисніть на посилання:
docНайголовніші слова


Ваш коментар: