Довіра Слову Божому

Попередня історія про силу та дієвість Божого Слова заставила замислитися над справді дуже важливим питанням: «Що заставляє людей уперше повірити Божому Слову?» Саме вперше, бо як тільки людина на власному досвіді дізнається, переконається, що «слово Боже живе і дійове», тоді це в певній мірі переходить з площини віри в площину знання. Так що Христовий заклик: «Блаженні ті, що не бачили й увірували» (Ін. 20:29), – знову ж у певній мірі, вже не стосується нас: ми не бачили на власні очі Ісуса Христа, але ми бачили реальний прояв Його божественної сили в цьому світі.

Так що ж спонукає людину вперше повірити в дієвість Божого Слова? – Та будь що, у Бога є безліч способів достукатися до людського серця. Але зараз хотілося б звернути увагу лише на один з них, коли віру в дієвість Божого Слова прищеплюють дітям батьки. Звісно, це слід робити на власному прикладі, і чим кращий приклад слідування біблійним принципам покажуть батьки, тим більше вірогідність того, що діти переймуть їхні переконання (не віру – віра приходить пізніше, вже через власний досвід), їхнє сподівання на Господа. «Напоум юнака на початку путі його: він не ухилиться від неї, коли і постаріє» (Притч. 22:6), – цей мудрий вислів доже добре доповнює мудре єврейське прислів’я: «Говоріть з дітьми про Бога, щоб потім не говорити Богу про дітей». І тоді є великий шанс, що діти у своєму житті допустять менше непоправних помилок, як це зробила героїня попередньої історії.

Бережіть себе і своїх близьких.

Редакція сайту


Ваш коментар: