Гастрономічне свято

Ставлення переважної більшості людей до Пасхи, або свята Світлого Воскресіння Христового можна проілюструвати листівками, якими люди вітають один одного цього дня.

Що на них найчастіше зображено? – Паски та крашені чи просто фарбовані яйця. У крайньому випадку на задньому плані іконка чи храмова будівля, яку прийнято називати церквою – свідчення того, що свято-то релігійне.

Через таке гастрономічне ставлення, це надзвичайне Свято часто називають «Паскою», а не «Пасхою», тим самим підтверджуючи і свою необізнаність, причиною якої найчастіше є банальна байдужість, а також своє ставлення до Свята Воскресіння Христового, просто як для приводу випити  і закусити тією ж самою паскою та крашеним (фарбованим) яйцем, що погодьтеся додає до такого процесу певного шарму. Дехто такий процес закушування алкогольних напоїв пасочками і крашанками вважає цілком «духовним».

Редакція сайту


Ваш коментар: