Новий рік і життя вічне

Погодьтеся, трохи провокаційний і на першій погляд… дещо безглуздий заголовок. Проте не робіть поспішних висновків, адже в чому суть свята Нового року? – Люди відзначають певний підсумок, закінчення старого і прихід нового року, який зазвичай зустрічають з надією: можливо, цей рік буде кращий за попередній, чи, принаймні, не гірший.

Надія, чудове поняття, без якого людське життя загалом втрачає усякий сенс. От тільки що є підґрунтям цієї надії? А от тут і криється фундаментальна істина між людьми «світу цього» і тими, хто тримається, тобто вірить (і переконався) наступному біблійному принципу: «Надія не посоромить, тому що любов Божа влилась у серця наші Духом Святим, даним нам» (Рим. 5:5). Тобто джерелом надії (у принципі, єдиним) дітей Божий є Господь Бог, саме до цього усіх людей закликає Біблія: «Усі турботи ваші покладіть на Нього, бо Він піклується про вас» (1Пет. 5:7). – Саме «усі турботи», а не якісь окремі, адже в іншому випадку, людина покладатиметься не тільки на Бога, але й на себе чи оточуючих її людей, що абсолютно невірно, адже «проклята людина, яка надіється на людину і плоть робить своєю опорою», і відповідно, «серце якої відходить від Господа» (Єр. 17:5).

Проте це в ідеалі, а в житті… у житті ми повинні вчитися постійно довіряти Богові і звертатися до Нього за допомогою. У цьому нам може стати в нагоді прийдешній рік – можете навіть не сумніватися, у ньому виникне безліч моментів, де всім нам доведеться втілювати це знання на практиці. Тому, що і можна побажати в новому році: так це успіхів в осяганні кожному з нас мистецтва довіри Богові… Адже, як відомо: «якщо Бог за нас, то хто проти нас?» (Рим. 8:31).

Бути поруч з Богом, шукати, любити Його «всім серцем, і всім розумом, і всією душею, і всією силою» (Мк. 12:32), – от про що саме повинен мріяти кожен з нас і бажати собі та оточуючим. Не тільки на Новий рік, але й кожного дня та ночі. Адже з таких думок, з таких спрямувань і розпочинається життя вічне. Ще тут, у цьому земному житті, яке плавно перетікає в небесну реальність, де ми вічно перебуватимемо з Богом (див. Флп. 3:20).

Редакція сайту

Щоб завантажити цей запис у форматі doc натисніть на посилання:
docНовий рік і життя вічне


Ваш коментар: