Господь випробовує віру народу Свого

Щоб випробувана віра ваша виявилася коштовнішою за золото, що гине” (1Пет. 1:7)

Кожна людина вірить у Бога. Віра в людині народжується сама. З початку її життя, нагадуючи про Того, Хто дав їй життя, і усе для життя. Всяка людина душею відчуває Бога, Творця свого, і не може ніколи знищити в собі цього усвідомлення.

Ця віра має щось спільне із совістю і свідомістю людини. Вона іноді вселяє страх перед Богом, свідомість гріховності і непослуху Богові. Цим самим часто веде людину до покаяння. Така віра знаходиться у свідомості людини, вона тільки підводить її до Бога, до Слова Його, до Спасіння Господнього. Але це ще мертва віра, оскільки не дає життя душі і спілкування з Богом, а тільки направляє її до Бога.

Є люди, які і релігійні, і доброчесні, але залишаються тільки з вірою в Бога, і не прагнуть зростати в ній. Вони задоволені тим, що вони не злодії, не вбивці, не брехуни, а люди добрі, і, отже, все гаразд. Тому в них і немає нічого спільного з Богом, з людьми Його, з новим життям.

Дяка Богові, що Він усім тим, хто прагне служити Йому доброю совістю дає силу зростати у вірі. Бог починає випробовувати віру людини (1Пет. 1:17).

Мета випробування Божого – наблизити людину до Себе, відкрити їй Свою волю, Свою милість, Свою любов. Наше спілкування з Христом поверхневе, якщо ми не пройшли випробування нашої віри в Нього.

Отже, доки віра не має випробування, не проходить, або не пройшла через горнило Боже, людина не має правильного життя і спілкування з Богом. Вона як і раніше залишається плотською людиною, яка не розуміє істини Божої, Його любові, Його благовоління, і Спасіння Христового. Ні любити Господа, радіти про Нього, ні жити для Нього вона не вміє. Вона залишається холодною до Бога, до справи Його, байдужою і самовпевненою.

Господь випробовує віру народу Свого. Випробовуючи її, Він пожвавлює її, просвічує і збагачує. Наша скорбота, життєві труднощі, страждання, примушують істинне чадо Боже прибігати до Бога, шукаючи допомоги і захисту в Нього. З кожним днем дитя Боже все більш і більш усвідомлює, що лише один Господь може зробити усе неможливе людині, що Він Духом Своїм може утішати, наставляти і зміцнювати в силі. І тільки Він подає нам допомогу і захист у тісний час.

Але головне випробування і очищення нашої віри відбувається тоді, коли Господь приводить нас до пізнання Його. Коли людина переконується у своїй гріховній зіпсованості, у безсиллі проти своєї немочі плоті і її нечистоти. Тут вона пізнає всю тяжкість гріха, усе своє безсилля перед Ним. І тільки коли людина досить глибоко усвідомлює себе, і воістину стане шукати спасіння своїй душі, Бог відкриває їй Сина Свого, Який спас грішників і подарував їм життя вічне. Звідси починається життя віри по Слову Божому.

Такі люди можуть жити в спілкуванні з Богом. Вони живуть Їм. Вірою вони досягають все більше Його любові, Його благодаті, Його спасіння в Христі, і радіють про Нього. Віра для них не є вже мертве абстрактне слово, як для інших, але віра – їх жива сила, за допомогою якої вони завжди мають спілкування з Христом. Вона робить у Них нове життя, яке жодна людина не в силах створити своїми силами і стараннями. Вона дає сенс життю, одкровення і святість.

Невипробувана віра, рано чи пізно, але все одно потерпить крах, тоді як істинна віра залишається твердою до кінця.

За матеріалами  сайту http://www.Bіble-For-You.org

Попередній запис

Основа віри (закінчення)

Поширені помилки в розумінні віри Іноді, коли ми намагаємося застосувати віру в Бога, ми не отримуємо того, чого бажаємо, бо ... Читати далі

Наступний запис

Впевненість у невидимому

Написано: «Віра ж є здійснення очікуваного і впевненість у невидимому» (Євр.11:1). Сьогодні я хотів би поговорити про те, наскільки важливо ... Читати далі