Розділ 36: Внутрішня зміна

ХРИСТОС:

Моя дитино, коли навчишся брати участь у Моєму щоденному житті через роздумування і молитву, станеш більше подібним до Мене у своєму щоденному житті. Твоє мислення поволі переміниться в Мій спосіб мислення. Мій погляд на життя замінить твій. Так само буде з твоєю манерою говорити і діяти. Твоє старе “я” поступово зникне, а нове “я” – займе його місце. Усе це зробиш з допомогою Моєї ласки, щоб стати Моїм вірним приятелем, живучи в постійнішій єдності зі Мною.

Одним з найпрекрасніших результатів цієї переміни буде те, що ти також поділятимеш Мої бажання, наміри, Мою гідність і силу. В правдивому сенсі твоє земне життя буде продовженням Мого. Ти матимеш можливість благати Мого Небесного Отця в Моє ім’я, і Він задовільнятиме твоє прохання заради Мене.

І для себе, і для інших зможеш здобувати багато надзвичайних ласк і дарів, які не можна було б отримати по-іншому. Таким чином, твоє щоденне життя вливатиме у світ велику частку допомоги і милосердя здобутих Моїм земним життям і стражданнями.

Це найбільша причина, з якої сатана протидіє тобі. Він ніколи не втомиться спокушувати тебе. Якщо він не може здобути твоєї душі, то принаймні може перешкоджати тобі допомагати іншим, на яких він має більший вплив. Твоє життя приятелювання зі Мною послабить багато його спокус щодо інших, для яких можеш здобути надзвичайно корисні ласки.

Пам’ятай це тоді, коли не відчуваєш ніякого бажання зробити для Мене, більше через молитву, добрі діла. Я дав тобі привілей допомагати Мені в справі спасіння світу. Хоч ти не є необхідним у цьому божественному завданні, Я дав тобі привілей бути корисним у ньому.

У цій щоденній битві за душі людей можеш бути дуже успішним Моїм воїном. Сатана ніколи не покидає спроб змусити людей впасти в смертний гріх. Так і ти мусиш ніколи не дозволяти собі втомлюватись від турботи про душі в небезпеці гріха. Роби це молитвою, самовладанням, самопожертвою і через загальне намірення в усьому, що робиш кожної хвилини.

РОЗВАЖ:

Немає іншого Відкупителя людей, ніж Ісус. Він один є необхідним. Усі інші – просто корисні, допомагаючи Його справі. Ісус зарахував допомогу Своїх апостолів і Церкви. Вони мали доручення йти і зробити апостолами увесь світ. Я маю частку в цьому божественному дорученні, оскільки я – член Його Церкви. В правдивому сенсі, Ісус зробив мене частиною Себе. Через свою Церкву, Св. Тайни, важливі ласки Він офірує мені все більше й більше Своїх думок, бажань, намірів, точку зору, пропозицію і силу. Як Ісус заслужив світло і силу для всіх людей, щоб знали Божу правду і боролися зі спокусами, так і я можу допомогти людям одержувати більше корисних ласк, які Христос здобув для них. Як Його щоденне життя було джерелом спасіння усіх, так і моє щоденне життя може бути руслом ласк для людей, які потребують більших ласк. Чим більше присвячу себе наслідуванню Христа у своєму щоденному житті, тим більше діяльних ласк зможу здобути для людей по всьому світу. Уподібнення до Христа – моє найбільше можливе досягнення на землі.

МОЛИСЯ:

Мій Ісусе, подай мені ласку завжди бачити глибше вічну важливість мого щоденного життя. Нехай мої думки, бажання, наміри зосереджуються навколо Тебе кожної миті дня. Я можу зробити правдивий внесок для світу. Я дійсно можу здобути надзвичайні діяльні ласки для людей в усіх умовах життя, ласки, які можуть внести різницю між їхнім вічним спасінням і вічною загибеллю. Господи, хоч Ти не потребуєш мене чи кого-небудь ще, Ти дарував мені привілей допомагати Тобі в цьому славному завданні – допомагати людям осягати Небо. Не дозволь мені підвести Тебе в цій завжди важливій праці. Не буду більше оцінювати свою земну працю власною видимою діяльністю. Надіюся, що пам’ятатиму величну, всесвітню місію, яку Ти поклав переді мною – завдання здобувати корисні ласки для потребуючих. Амінь.

Попередній запис

Розділ 35: Брати участь у Христових страстях

ХРИСТОС: Моя дитино, як тільки хтось вирішує наблизитись до Мене у своєму щоденному житті, він стикається з багатьма труднощами, які ... Читати далі

Наступний запис

Розділ 37: Любов до всіх

ХРИСТОС: Моя дитино, нехай наповню твоє серце любов’ю, щоб ти міг любити Мене повною і досконалою любов’ю. Любов бачить Мене ... Читати далі