Розділ 30: Досконале самопідкорення

ХРИСТОС:

Моя дитино, мало людей на землі мають мир у душі, бо мало хто дбає про те, аби дозволити Мені керувати своїм життям, як Я бажаю. Багато людей ймуть більше віри у свої власні обмежені можливості, ніж у Мою безмежну мудрість і силу.

Деякі люди підкоряються Моїй Волі, але вони роблять певні винятки, і в цих винятках довіряють собі більше, ніж Мені. У таких справах вони готові радше згрішити, ніж допустити, щоб їхні плани змінилися. Інші підкоряються в усьому, але через короткий час вони починають слабнути в якійсь особливій справі. Вони надто нетерплячі, щоб чекати на досконалу нагороду, яку Я приготував тим, хто любить Мене. Ніхто з цих людей не знатиме Мене близько і не отримає мир душі, який Я пообіцяв своїм вірним послідовникам. Їхня вірність надто недосконала через помилковий егоїзм.

Забудь себе і знайдеш когось набагато більшого – Мене. Дозволь Мені вирішувати, яким твоє життя має бути щодня. Жодне твоє пожертвування не може задовільнити Мене цілковито, поки не віддаси Мені найбільший з усіх дарів – свою волю. Роби це, визнаючи за краще усе, що б Я не послав тобі щодня. Роби усе можливе, а тоді прийми наслідки, як Мою Волю.

В усьому, що відбувається з тобою сьогодні, бач Мою Волю. Використовуй свій розум і волю, щоб провадити корисне і святе життя. Коли справи тобі не до вподоби, практикуй Мою терпеливість. Наслідуй чесноти Мого щоденного життя на землі. Практикуй Мої чесноти, коли з’являються нагоди і в усьому відмовляйся грішити.

РОЗВАЖ:

Оскільки Бог всесильний, Він здатний дати мені усе, що потребую; будучи всемудрим, Він знає, що найкраще для мене. Мій розум такий обмежений, що не можу навіть почати розуміти, наскільки сильно Він любить Мене. Можу бути впевненим, що Він хоче лише того, що насправді найкраще для мене. Справді, інколи я збентежений тим, що Бог допускає до здійснення. Це лише додатковий доказ мізерності мого розуму. Найрозумніша річ, яку можу зробити, – віддати своє життя в Його руки, дозволити Йому спрямувати моє щоденне життя, як Він бажає. Це я роблю своєю терплячістю, вирозумілістю, великодушністю і безкорисливістю в своїх повсякденних працях. Коли мушу подбати про себе, мені слід робити це без надто великої турботи чи хвилювання і без нехтування справедливістю і милосердям.

МОЛИСЯ:

Дорогий Господи, я починаю розуміти нарешті. Я досягну вершини мудрості в день, коли насправді підкорюсь Твоїй мудрій пораді, сповняючи Твою святу Волю у своїх щоденних обов’язках. Ти присутній в усьому, що роблю, говорю, думаю, у малих і великих справах, коли я сам чи в товаристві. Я подобаюсь Тобі, коли чиню по-Твоєму і, не подобаюсь, коли дію протилежно. Дорогий Ісусе, Ти дав мені святий приклад. Нехай почну відразу бути більш подібним до Тебе у своєму мисленні, спілкуванні та діях. Справді, я часто зазнаватиму невдачі, але нарешті зможу пожертвувати Тобі вірність намагань знову й знову. Незважаючи на мільйони невдач кожного дня, сподіваюсь довести своє щире бажання, починаючи знову після кожної невдалої спроби. Амінь.

Попередній запис

Розділ 29: Підкорення святій Божій Волі

ХРИСТОС: Моя дитино, Я знаю все, бо Я створив все і підтримую все в його існуванні. Які б можливості і ... Читати далі

Наступний запис

Розділ 31: Ревність у служінні Богові

ХРИСТОС: Моя дитино, читай життя Моїх святих і роздумуй над їхньою чудовою ревністю у виконуванні Моєї Волі. Ревність – це ... Читати далі