Розділ 28: Щоденне зростання в любові

ХРИСТОС:

Моя дитино, без чесноти любові усі інші чесноти втрачають свою надприродну цілісність. Що доброго в тому, коли віриш в Мене чи надієшся на Мене, але не любиш Мене?

Цю любов треба проявляти в щоденних зусиллях, щоб подобатися Мені, незалежно від того, яке неприємне завдання під руками. Виконуючи Мою Волю, досягаєш найвищої досконалості і найбільшого добра. В усьому веду тебе до того, що справді найкраще для тебе.

Коли усвідомлюєш, що Я дав тобі все, чим ти є, і все, що маєш, тобі не здаватиметься важким любити Мене. Часте роздумування про Мої незчисленні переваги допоможе тобі наблизитись до Мене у вдячності. Ця вдячність дасть тобі бажання подобатись Мені більше в щоденному житті. Якщо йтимеш за цим бажанням, доводитимеш свою любов до Мене.

Якщо робитимеш поступ у цій любові вдячності, даруватиму тобі ще більші ласки. Я допоможу тобі зрозуміти Мене краще. Як пізнаєш Мене ближче, цінуватимеш все більше й більше Мою безмежну доброту. Поступово підпорядковуватимешся Моїй Волі більш досконало. Ти більше не дозволятимеш собі обурюватися Моєю Волею, а нарешті будеш впевнений, що Я прагну лише того, що добре для тебе. Твоя любов вдячності переміниться у вищу любов – любов приятелювання.

У цьому вищому рівні досконалості ти піднесешся над собою. Ти більше не схвалюватимеш свої нерозумні бажання, коли вони прагнуть зневажити Мою Волю. Ти контролюватимеш свої почуття до людей у щоденному житті. Що б доброго ти не вчинив їм, робитимеш це з найкращою метою – ти чинитимеш це для Мене.

РОЗВАЖ:

Якщо дам Божій благодаті нагоду, черпаючи з неї натхнення упродовж щоденного життя, зростатиму в досконалості щодня. Моя любов прагнутиме все вищого і вищого, зрештою, підносячись над природними принадами і відволіканнями уваги, що віддаляють мене від Бога в моїй щоденній праці. Я поступово піднесусь від своєї теперішньої недосконалої любові до Бога – до чистішої любові. Мої добрі вчинки буду виконувати більше й більше з поцінуванням Його безмежної доброти. Мені треба лише почати сьогодні жертвувати свої праці Богові і відновлювати свій намір час від часу, щоб перешкодити егоїстичним мотивам закрастися в мою душу. Коли Бог захоче, Він піднесе мене до тієї досконалості, якою бажає обдарувати мене.

МОЛИСЯ:

О Боже любові, Щедрість – Твоє ім’я. Хто коли-небудь був таким щедрим зі мною, як Ти? Куди не погляну, бачу Твої дари. Що б не робив, я використовую Твої дари. Що ж зроблю для Тебе, Хто вчинив для мене так багато? Хочу очистити свою любов до Тебе, бо це задовільнить Тебе найбільше. Я робитиму все можливе, щоб краще використати багато ласк, які посилаєш мені щодня. Бажаю піднестися від любові вдячності до любові приятелювання. Чекаю з нетерпінням того дня, коли провадитиму своє земне життя головним чином для того, аби подобатись Тобі. Якими б не були мої повсякденні обов’язки, хочу виконувати їх особливо для Тебе, мій Боже, Хто заслуговує на все. Амінь.

Попередній запис

Розділ 27: Наслідки милосердя в щоденному житті

ХРИСТОС: Моя дитино, коли правдива любов серця наповнює твою душу, то вона приносить багато чудових наслідків у твоє щоденне життя. ... Читати далі

Наступний запис

Розділ 29: Підкорення святій Божій Волі

ХРИСТОС: Моя дитино, Я знаю все, бо Я створив все і підтримую все в його існуванні. Які б можливості і ... Читати далі