Жодного іншого варіанту

Джон і Ліза Бівер

Перші п’ять років подружнього життя для мене і моєї дружини були просто жахливими. Ми завдали один одному такі рани і образи, що, здавалося, неможливо врятувати ті ніжні стосунки і ту любов, які в нас колись були.

Тільки одне утримало нас разом: ми обидва знали, що Бог влаштував наш шлюб. Тому ми абсолютно не подумували про розлучення як про один з варіантів рішення наших проблем. Нашим єдиним рішенням було вірити, що Він зцілить і змінить нас. Ми обидва присвятили себе цьому, як боляче нам не було.

Коли до мене приходили думки опустити руки і здатися, я згадував про обіцяння, дані мені Богом відносно мого шлюбу. Я не збирався знищувати те, що Бог влаштував і призначив для нашого союзу.

Одним з Божих обіцянь, даних мені, було те, що ми з дружиною служитимемо разом. У той момент, коли Бог дав мені це обіцяння, я подумав: «Мені так легко це уявити, бо Його рука перебуває на нас обох для справи служіння».

Але під час наших подружніх бур я не міг більше так ясно бачити це обіцяння. Але вирішив не відмовлятися від нього. Природна надія зникла через те, що сварки і гордість увійшли до нашого шлюбу.

Проте в моєму серці продовжувало залишатися надприродне насіння життя. Це обіцяння було для мене якорем або фундаментом під час нужди.

І усе закінчилося тим, що Бог не лише зцілив наші взаємини, але і зробив їх ще міцнішими, ніж раніше. Ми зростали в цих конфліктах, прощаючи один одного і отримуючи з них уроки. І тепер ми служимо Господові удвох. Я вважаю свою дружину не лише своєю коханою і найкращим другом, але також і служителем, якому я довіряю більше, ніж комусь.

Пройшовши через ті важкі «шорсткі» п’ять років подружнього життя, я усвідомив, що Бог бачив недоліки кожного з нас, і наші взаємини просто винесли усе це назовні.

Я був у благоговінні від мудрості Божої, яка проявилася в тому, що Він з’єднав нас як чоловіка і дружину. До того як я зустрів Лізу, я старанно молився за дівчину, на якій я колись одружуся. Цей вибір був другим за важливістю в моєму житті після послуху Євангелію. Через те, що я молився і чекав Божого вибору відносно моєї дружини, я гадав, що в мене не буде тих проблем, які були в інших шлюбах. О, як я помилявся!

Бог обрав для мене дружину, яка була бажаною моєму серцю. Але вона розкривала в мені егоїстичну незрілість, якої було більш ніж достатньо! Тікати від конфронтації за допомогою розлучення або звалювати провину на дружину означало б заховати свою незрілість за шаром підробного захисту під назвою «образа». Одкровення Боже відносно нашого шлюбу уберегло мене від такої втечі.

Зараз я хочу відхилитися від основної думки цього розділу. Дехто з вас, читаючи ці рядки, можливо, думають: «Я не був спасенним, коли одружився».

Вам Бог каже: «А одруженим заповідаю не я, а Господь: жінці з чоловіком не розлучатися, – якщо ж розлучиться, то нехай буде безшлюбна або помириться з чоловіком своїм, – і чоловікові не залишати своєї жінкиУ якому стані хто був покликаний, браття, у тому кожен і залишайся перед Богом» (1Кор. 7:10-11,24).

Нехай це слово, дане відносно шлюбного заповіту, утвердиться у вашому серці, щоб ви не коливалися через таку пастку, як образа, але залишалися твердими. Потім шукайте Господа, щоб отримати від Нього одкровення для вашого шлюбу.

Дехто з вас міг одружитися не за волею Божою навіть будучи вірним. Для того, щоб вам увійти до благословення Божого для вашого шлюбу, ви повинні покаятися в тому, що не шукали Його поради перед одруженням, і Він простить вас. Міцно утвердиться у своєму серці, що дві скоєні помилки не виправлять положення. Гріх плюс гріх не дорівнює праведності. Розірвання шлюбного заповіту через образу не є відповіддю на проблему. Потім шукайте Слова Господні для вашого шлюбу.

Скеля

Слово Боже, дане нам через одкровення Святого Духа, є скелею, на якій ми повинні зводити своє життя і служіння. Величезне число людей розповідали мені про багато церков і служіння, де вони були членами короткий час. Я засмучуюся, коли бачу, що діти Божі водяться труднощами, а не Божими веліннями.

Вони перебільшують те, наскільки усе було погано або наскільки несправедливо поводилися з ними, вважаючи, що їх думки цілком виправдані. Але їх міркування є зваблюванням, яке не дає їм бачити свої власні недоліки.

Вони описують своє нинішнє становище в служіннях або церквах як «тимчасове» або «те місце, куди Бог мене помістив на даний момент». Я навіть чув, як одна людина сказала: «Я дана цієї церкви в заставу». Вони говорять так для того, щоб у них залишалася лазівка, через яку можна було б втекти, коли з’являться труднощі. У них немає міцної основи встояти на одному місці: шторми легко можуть понести їх у наступний порт.

Попередній запис

Надійна основа

Тому, чому ми вчимося в присутності Божій, не можна навчитися в оточенні людей. «Тому так говорить Господь Бог: ось, Я ... Читати далі

Наступний запис

Куди нам йти?

Повернувшись до прикладу, в якому Ісус запитує Своїх учнів, за кого вони вважають Його, ми бачимо як у Симоні-Петрі зростає ... Читати далі