Розділ 69: Спокуса самовпевненості

ХРИСТОС:

Моя дитино, диявол спокушає тебе до гріха самовпевненості двома способами. Він або переконує, що Моє милосердя легко пощадить тебе від покарання за вчинені гріхи, або запевняє, що ти досить сильний, щоб протистояти будь-якій спокусі. Він батько брехні і запеклий брехун. Моє милосердя вище за усі Мої творіння, але воно не знищує Моєї справедливості.

Хоч Я страждав і помер, щоб здобути прощення твоїх гріхів, ти повинен також виконати свою частку праці в справі спасіння. Май віру в Мене, слухайся Моєї Церкви, покутуй за свої гріхи й уникай безпосередніх нагод до гріха. Лише коли виконаєш свою частину, отримаєш Моє милосердя. Коли тебе покличе Ангел смерті, закінчиться час для милосердя. Тоді ти зустрінешся лише зі справедливістю.

Щодо надмірного покладання на власну силу, згадай цілковиту залежність від Мене свого кожного подиху, удару серця, кожної миті життя. Кожен, хто вважає себе незалежним і сильним, – нерозумний. Хто любить небезпеку, той у ній загине. Якщо занадто покладатимешся на власні сили, то переконаєшся, що ти слабший набагато більше, ніж ти коли-небудь міг би про це подумати.

Коли дам тобі внутрішнє світло і небесну силу, не квапся розголошувати це іншим. Згадай свою безвартісність – і краще скористаєш з Моїх дарів. Ти використаєш їх з вдячністю, покірно й уважно.

РОЗВАЖ:

Самовпевненість – мрія нерозумного. Людина – ніщо, коли Бог залишає її. Той, хто впевнений у своїй цілковитій залежності від Бога, захоронений від гріха самовпевненості та від багатьох інших гріхів. Він працює і робить все можливе, покладаючись на Бога, благаючи необхідної сили. Коли досягає успіху в чомусь, дякує Богові. Коли зазнає невдачі, жертвує Богові свої наміри та зусилля. Мені слід підносити свої очі до Бога в усьому. Будучи правдомовним і чесним з собою, уникну гріха самовпененості. Бог дасть мені світла і сили йти щоденно до вічного життя.

МОЛИСЯ:

Мій Боже і все моє, зішли на мене мудрість і чесність усвідомити моє власне ніщо. Дай мені зробити це не лише словами, але особливо моїми щоденними ділами. Нехай не вдаю із себе більшого, ніж я є насправді. Ніколи не намагатимусь робити те, що понад мою силу. Наскільки можливо, надіюся уникати усіх нагод до важкого гріха. Ті, хто впевнений у власній силі та мудрості, є в небезпеці відпасти від Тебе. Бажаю лише, щоб я міг щоденно робити все можливе заради Тебе. Амінь.

Попередній запис

Розділ 68: Внутрішня чесність

ХРИСТОС: Моя дитино, коли даю тобі небесне світло і силу, не ставай гордим і самозадоволеним. Згадай, яким слабким і жалюгідним ... Читати далі

Наступний запис

Розділ 70: Глупота надмірної довіри собі

ХРИСТОС: Моя дитино, стережися надмірної самодовіри. Вона може тобі сильно зашкодити. Ніколи не будь самозадоволений, але намагайся ставати щодня кращим. ... Читати далі