1 Антихрист буде незаконною дитиною юдейки

Вже від народження він буде надзвичайною дитиною

1) Матір’ю антихриста буде юдейка з околиць Вавилону, яка вестиме неморальне життя, а перед людьми вдаватиме святу.

Чимало св. Отців каже, що антихрист буде євреєм (св. Іриней, 5 кн.; св. Єронім, In Daniel II, 21; св. Амвросій, св. Августин, св. Григорій Великий., св. Анзельм). Преп. слуга Божий Вартоломей Гольцгавзер твердить, що антихрист походитиме з юдейського покоління Дана. Бернардин із Бусто (+1490) каже, що передбачали також поганські сибіллінські книги, що наприкінці світу постане з покоління Дана князь безбожності й чинитиме великі знаки й дива, він буде митцем блуду й «наверне світ».

Св. Гільдеґарда каже, «що мати антихриста вже як дівчина буде знайома з диявольськими хитрощами й злобою. Виросте в пустелі, де батьки загублять її, і там перебуватиме в товаристві ледачих чоловіків. Навіть не знатиме, хто є батьком її сина, «сина погибелі!» Вона буде переконана, що їй з’явився ангел і дозволив вести таке погане життя; тому свою негідну поведінку вважатиме за боговгодне діло. Вона також буде стверджувати, що Бог наділив її дитиною в надприродний спосіб, а одурений люд матиме її за святу» (Shmelzeis, стор. 378).

Св. Іван Дамаскин каже, що вона буде говорити, що стала матір’ю без участі чоловіка. А св. Гільдеґарда стверджує таке: «Нечиста жінка зачне нечистого сина, а злобний вуж, що обманув Адама, опанує тим дитям так, що ніщо в ньому не буде, ані не може бути, добрим».

Діонісій із Люценбургу пише: «Подібно, як Святий Дух кружляв над Пречистою Дівою Марією в хвилі зачаття Ісуса й проникав її повнотою Божества, так що плід її утроби був святий, і Люцифер кружлятиме над матір’ю антихриста, коли вона буде його зачинати, і наповнить її душу своєю диявольською силою, щоб плід її утроби був цілком диявольський. Тому каже Апостол: «Його прихід за чином сатани буде» (2Сол. 2:9). Отже, сатана матиме вплив на антихриста вже від моменту його зачаття, але не буде знущатися над ним, як над навіженим, тільки буде кермувати ним зовсім спокійно, так що кожний, побачивши антихриста, відчуватиме симпатію до нього (Гл. 8).

Також св. Єронім наголошує: «Сатана матиме вплив на всю владу антихриста, на тілесну й на духовну, тобто на волю, на розум і пам’ять» (In Dan. 7).

Про матір антихриста Діонісій із Люценбурґу пише таке: «Люцифер, що є наче Божою мавпою, наслідуючи в усьому Бога, намагатиметься, щоб зачаття антихриста було, по можливості, подібне до зачаття Ісуса. Тому на роль матері антихриста він знайде дівчину, але нечесну й облудну (гл. 8). Люцифер вибере собі як засіб для свого діла дівчину, якій відоме буде аж надто добре не тільки чарівництво, але й неморальне життя, та яку всі юдеї будуть надзвичайно шанувати (гл. 7). Мати антихриста присвятить себе вже від дитячих літ чарівництву й усякій безбожності, вдаватиме святу й стверджуватиме, що їй з’являється Бог. Юдеї, вважаючи її за святу, будуть дуже високо цінити її, бо вона своїми чарами потягне їх за собою (гл. 10).

Св. Бриґіда висловлюється про матір антихриста ось так: «Подібно, як із освяченого подружжя походять святі діти, так із проклятої жінки, що вдаватиме побожну, і з проклятого чоловіка, яких диявол використав за допустом Божим для свого діла, походитиме антихрист» (Clarus, НІ Brigitta, Regensburg 1888, Manz, ііі, стор. 168).

Поет Фр. В. Геллє, протиставляючи непорочне й пресвяте зачаття Божого Сина повному пороків і грішному зачаттю антихриста, висловлюється так: «Мати антихриста – це розпусниця від молодості; диявол зробить її такою злою, як це тільки можливо. Вона перебуватиме, мабуть, недалеко від Мертвого моря. Диявол буде складати їй поклін і називати її царицею, тому що її син буде всесвітнім володарем, а його столицею буде Єрусалим» (Gottesminne, 1904, стор. 38 і 147).

Св. Григорій Великий заявляє: «Мати антихриста вже від хвилі народження дитини звіщатиме про прихід месії, що принесе людству велике щастя» (23, 15).

Про батька антихриста Геллє каже, що це буде найманець, який із магометанства навернеться на християнство. Також із об’явлення в La Salette виходить, що батько антихриста буде «найманцем» (Пор. твір: La Salette u. die nàchste Zukunft. Lingen 1921, ct. 14).

2) Про те, що антихрист буде надзвичайною дитиною, твердить монахиня Nativitas (1731-1798) з Fougeres у Бретані (Франція). Об’явлення тієї монахині визнали французькі й англійські єпископи, як дуже корисні для духовного читання. Про антихриста вона каже таке: «Вже перед десятим роком життя він буде сильніший і більше учений, як інші люди, і з його поведінки помітно проявлятиметься більше духа, відваги й зручності, як із поведінки інших людей. Однак повнота його сили виявиться аж на 30-тому році життя, коли він почне виконувати свої надзвичайні діла» (Hartmann, Leben u. Offb. der Schwester von der Geburt. Heiligenstadt, 1865, стор. 807). Св. Бриґіда заявила: «Люцифер візьме антихриста в своє посідання ще перед народженням, і тому антихрист прийде на світ як надзвичайне дитя» (Offb. 67).

Діонісій із Люценбурґу стверджує: «Тому що життя антихриста під впливом диявола має бути мавпуванням Христового життя, без сумніву, вже при його народженні диявол робитиме якісь надзвичайні явища: на віфлеємських полях засіяло світло, а на небі показалася чудесна зоря. Зрештою, диявольські «чуда-дива» безперестанку йтимуть услід за дияволом, подібно, як людська тінь іде слідом за людиною. Опираючись на твори різних письменників (як Malvenda, св. Анзельм), Діонісій із Люценбурґу каже, що антихрист буде геніальною людиною, особливо відзначатиметься дуже великими природними дарами: незрівнянним розумом, неймовірною мудрістю й невимовною красномовністю. Найкращі промовці всіх часів видаватимуться супроти нього німаками, а він підійметься над ними, неначе велетень над карликами. На цю його вимовність натякає, мабуть, св. Письмо в Об. 13:5-6: «І їй (звірині) дано уста, що говорили зухвале та богозневажнеІ відкрила вона свої уста на зневагу проти Бога».

Антихрист дуже легко осягне різні науки й мови (єврейську, арабську, халдейську, грецьку, латинську й новітні мови), так що тому будуть дуже чудуватися рабині. Св. Письмо знатиме майже напам’ять (св. Анзельм), як і талмуд, і Коран також (Malvenda). Дуже добре він знатиме різні філософські системи, висловлення різних мудреців і основні правди різних релігій. Надзвичайні успіхи робитиме в усіх видах мистецтва, буде також ознайомлений із тайнами магії й чарівництва. При цьому його зовнішній вигляд імпонуватиме, тобто його постава буде гарна, а лице – дуже миле. Тому кожний муситиме визнати, що це щось більше, аніж звичайна людина. Вже від 6 або 7 року життя він матиме велику повагу й буде втішатися великою пошаною (Діонісій із Люценбурґу, гл. 12).

Попередній запис

5 Антихрист буде висміювати Христа та Його Церкву,

намагатиметься затерти згадку про Христа, особливо заборонюватиме відправу Служб Божих, криваво переслідуючи Христових ісповідників 1) Як тільки антихрист досягне зрілого ... Читати далі

Наступний запис

2 На 30-му році життя антихрист виступить як проповідник нової релігії, а після того – як загарбник

Преподобний Божий слуга Вартоломей Гольцгавзер заявив, що антихрист виступить у країні, що лежить між близькими морями й буде виконувати свою ... Читати далі