Чи гріх курити коноплю?

Питання: Курити іноді коноплю – чи гріх це? Адже вона нешкідлива, у Біблії не можу знайти відповіді, а так потрібно!

Насправді у Вас дуже правильний підхід – радитися з Біблією перед тим, як щось зробити. Написано: «Хто сподівається на себе, той нерозумний; а хто ходить в мудрості, той буде цілий» (Пр. 28:26).

Давайте ж спочатку зрозуміємо, чи нешкідлива все-таки конопля.

Дійсно, дослідження доки не показали утворення фізичної залежності від куріння коноплі. Точніше, фізична залежність таки буває в деяких людей, але набагато рідше, ніж від інших наркотиків.

Але безрозсудно забувати, що окрім фізичної є ще і залежність психологічна, а так само “культурна” (соціальна). У більшості тих, хто починав “іноді балуватися” подібними “легкими і нешкідливими” наркотиками з часом розвивається звичка вживати їх все частіше і частіше. Потім, як правило, переходять на важчі наркотики. Необхідно розуміти, що навколо куріння коноплі утворюється своя культура, соціальне оточення, “друзі” – тобто люди, які гірше за фізичну залежність не дають “злізти” з цієї звички. Коли минає певний час, людина, навіть бажаючи кинути вживання наркотику, мимоволі шукає своє старе оточення, яке “допомагає” їй залишитися з улюбленим гріхом. Наслідки відомі – переважна більшість приносить роки горя собі і своїм близьким, а потім помирає. Кажу це не як “книжкові слова”, але як той, хто бачив подібне на власні очі.

Окрім залежності, слід пам’ятати просто про пряму шкоду будь-яких наркотичних речовин, у тому числі і коноплі, і алкоголю, які є токсином для головного мозку. Вони викликають безповоротні органічні ураження мозку, що сприяє виникненню різних захворювань не лише, наприклад епілепсії, але і інших, у тому числі і психічних захворювань різної тяжкості.

Апостол Павло пише: «Хіба ж не знаєте, що ви – храм Божий і Дух Божий живе у вас? Якщо хто зруйнує храм Божий, того покарає Бог: бо храм Божий святий, а цей храм – ви» (1Кор. 3:16,17)

Чи доречне наркотичне сп’яніння в храмі Божому?

Отже насправді конопля нешкідлива тільки у вигляді мотузка або футболки. Усі інші визначення “нешкідливості” – міфи від постачальників цієї отрути, які охочі розширити своє коло споживачів на тих, хто іноді замислюється про шкоду для здоров’я.

Відповів: Ігор Пасічник

Попередній запис

Марихуана в Біблії?

Я знав його дитиною: пустотливий, балакучий, непосида. Я знав його підлітком: сперечальник, спортсмен, красунчик. Зараз йому за двадцять: залежний від ... Читати далі

Наступний запис

Небезпечне ставлення

Деколи складається цілком парадоксальна ситуація: багатьом людям невтямки, що багато речей, які вони роблять є гріхом. Відразу уточнимо, що мова ... Читати далі