Біблійний погляд на наркотики (закінчення)

І. Які два наркодилера згадуються в Біблії?

Елима і Симон:

«Пройшовши весь острів до Пафа, знайшли вони одного волхва, лжепророка, юдеянина на ім’я Варіісус. А Еліма-волхв бо те означає ім’я його противився їм, намагаючись відвернути проконсула від віри» (Діян. 13:6,8);

«Перебував же в місті один чоловік на ім’я Симон, який раніш волхвував і дивував самарійський народ, видаючи себе за якогось великого. Його слухали всі, від малого до великого, кажучи: “Цей є велика сила Божа”. А слухали його тому, що він довгий час дивував їх волхвуванням» (Діян. 8:9-11).

  1. Обманщики:

«Лихі ж люди і обманщики матимуть успіх у злому, зводячи інших і себе зводячи» (2Тим. 3:13). Біблія називає цих людей обманщиками (Грецьке слово goes = «чаклун»). Ось що про цих людей каже біблійний словник Харпа: «Так звані маги, чарівники і чаклуни, одурманювали своїми чарами, словами і фокусами довірливих людей. При цьому вони використовували різні трави, зілля і наркотичні речовини».

  1. У Біблійному словнику Вайна сказане: «У магії використання наркотиків у тій або іншій формі завжди супроводжувалося заклинаннями і викликанням демонів».
  2. Елима і Симон, про яких ми прочитали в Діяннях Святих Апостолів, називалися і були «чарівниками». У Біблійні часи чаклуни і волхви виконували роль наркодилерів. Швидше за все, Симон використовував наркотик, схожий по дії з коноплею («Тетра Гідро Канабінол»), галюциногеном «Псилоцибін» (вироблюваного з магічного гриба «Псалоциб Мексикана»), героїном або опіумом.

Він давав такий наркотик людині, а за декілька хвилин, коли він починав діяти, Симон, як і інші чаклуни, починав розмахувати руками, вдаючи, що саме його чудотворна магічна сила справляє наркотичне враження в його наївній жертві.

ІІ. Божі мужі ніколи не користувалися наркотиками:

  • Жоден з Божих мужів не користувався наркотиками для того, щоб викликати видіння про Біблійного Бога.
  • Жоден пророк і служитель Божий ніколи не користувався наркотиками, щоб спілкуватися з Богом. Господь суворо заборонив Своїм служителям приймати речовини, що викликають сп’яніння, перед тим, як вступати в спілкування з Богом.

«І сказав Господь Аарону, говорячи: вина і міцних напоїв не пий ти і сини твої з тобою, коли входите в скинію зібрання, щоб не померти. Це вічна постанова в роди ваші, щоб ви могли відрізняти священне від несвященного і нечисте від чистого, і навчати синів Ізраїлевих усіх уставів, про які говорив їм Господь через Мойсея» (Лев. 10:8-11).

  • Бог також заборонив вносити у святилище «чужий вогонь». А коли сини Ааронові (Надав і Авиуд) не послухалися Бога і внесли свої паління в скинію зібрань, Господь покарав їх смертю: «Надав і Авиуд, сини Ааронові, узяли кожен свою кадильницю, і поклали в них вогню, і вклали в нього куріння, і принесли перед Господом вогонь чужий, якого Він не велів їм; і вийшов вогонь від Господа і спалив їх, і померли вони перед лицем Господнім» (Лев. 10:1-2).
  • Використання речовин, що пригнічують волю і свідомість людини, є гріхом проти її душі.
  • Вдаючись до наркотиків, людина покладається на милість хімічних речовин, які можуть відкрити двері її душі для нечистих духів. Вибираючи наркотики, людина сама виходить з-під захисту Христового. Подібний контакт з нечистими духами наносить невимовну шкоду її душі, а частенько призводить до безповоротних наслідків.
  • Істинні Христові учні ніколи не користуватимуться наркотиками. Наркотики будь-якого роду є замінником Святого Духа. Тільки Він здатен дати людині справжній мир, спокій, радість і гарний настрій.
  • Не забувайте, що Самому Ісусові пропонували випити наркотичний напій, але Він відмовився. Істинні послідовники Ісуса Христа завжди чинять так само.

ІІІ. Що Господь каже про тих, хто користується наркотиками?

  1. Бог засуджує вживання речовин, що руйнують здоров’я людини:

«Хіба ж не знаєте, що ви – храм Божий і Дух Божий живе у вас? Якщо хто зруйнує храм Божий, того покарає Бог: бо храм Божий святий, а цей храм – ви» (1Кор. 3:16-17).

«Хіба не знаєте, що тіла ваші є храм Святого Духа, Який живе у вас і Якого ви маєте від Бога, і ви не свої? Бо ви куплені дорогою ціною. Отже, прославляйте Бога в тілах ваших і в душах ваших, які є Божі» (1Кор. 6:19-20).

  1. Наркоманія спричиняє «погані плоди».

«Так усяке добре дерево і плоди добрі родить, а погане дерево і плоди погані родить. Не може дерево добре плоди погані родити, ні дерево погане плоди добрі родити. Всяке дерево, що не дає плоду доброго, зрубують і у вогонь кидають. Тож за їхніми плодами пізнаєте їх. Не кожен, хто говорить Мені: Господи! Господи! – увійде в Царство Небесне, а той, хто виконує волю Отця Мого Небесного. Багато хто скаже Мені того дня: Господи! Господи! Чи не Твоїм ім’ям ми пророкували, і чи не Твоїм ім’ям бісів виганяли, і чи не Твоїм ім’ям багато чудес творили? І тоді скажу їм: Я ніколи не знав вас, відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня» (Мф. 7:17-23).

Давайте замислимося про погані плоди – про погані наслідки використання наркотиків: Наркомани (тобто люди, які постійно або періодично вживають наркотичні речовини) – це люди, які, кажучи образною мовою, плюють у власний колодязь. Наслідки не змусять про себе довго чекати:

  • Втрата сім’ї, майна, роботи, друзів, здоров’я і, врешті-решт, життя.
  • Наркоманія завжди асоціюється з беззаконням, розпустою і насильством.
  • Порівняєте наркоманів з людьми, що не користуються наркотиками. Яка прірва! Вони пригнічені, розчаровані в житті, дратівливі, постійно впадають у депресії. Спробуйте їм щось сказати про їх стан, так вони обізвуть вас ненормальними, тоді як проблема – у них самих. Вони нещасні, і самі не розуміють чому.
  1. Біблія засуджує використання наркотичних речовин і попереджає, що такі люди Царства Небесного не успадкують:

«Діла плотські явні: це – перелюб, блуд, нечистота, безсоромність, ідолослужіння, чародійство, ворожнеча, чвари, заздрість, гнів, розбрат, незгоди‚ (спокуси), єресі, ненависть, убивство, пияцтво, безчинство і таке інше. Попереджаю вас, як і раніше попереджав, що ті, хто так роблять, Царства Божого не успадкують» (Гал. 5:19-21).

«Боязких же і невірних, мерзотних і убивць і любодіїв, і чародіїв та ідолослужителів, і всіх неправдомовців – доля в озері, що горить вогнем і сіркою. Це смерть друга» (Одкр. 21:8).

За матеріалами сайту Біблійний дискусійний клуб

Попередній запис

Біблійний погляд на наркотики

Дехто помилково вважає, що Біблія абсолютно нічого не говорить про наркотики. Такі люди міркують таким чином: «Оскільки в біблійні часи ... Читати далі

Наступний запис

Чи нешкідлива марихуана (думка лікаря)?

Ми часто чуємо висловлювання, на кшталт: «Треба узаконити марихуану. Вона не є наркотиком, до якого виникає звикання. Марихуана не підштовхує ... Читати далі