Останні слова Стіва Джобса на смертному одрі

Постать американського винахідника, підприємця і мільярдера Стіва Джобса (1955-2011) відома багатьом, особливо тим, кому довелося мати справу із продукцією компанії «Apple», одним із співзасновників якої він був. Загалом, важко переоцінити той вклад, який зробила для розвитку сучасного інформаційного суспільства ця людина. Проте сьогодні хотілося пригадати його останні слова, які він фактично заповів всьому людству, враховуючи той слід, що залишив після себе:

«Мені вдалося досягти вершини успіху у світі бізнесу. Багато хто вважає, що моє життя – це уособлення успіху. Але зізнаюся, окрім роботи в мене не так багато радощів. І взагалі, багатство – це тільки факт життя, до якого я просто звик.

На сьогодні, я лежу на лікарняному ліжку і згадую усе моє життя. Тепер я зрозумів, що багатство і визнання, якими я так гордився, втратили своє минуле значення перед лицем смерті, що насувається.

Коли в темряві я дивлюся на зелене світло, що йде від апарату життєзабезпечення, і чую характерний механічний звук, я відчуваю наближення смерті і дихання Бога. Тепер, коли в нас досить грошей, самий час подумати про абсолютно інші питання в житті, що не пов’язані з багатством.

У житті є куди важливіші речі. Можливо, для когось це стосунки, для інших – мистецтво чи дитячі мрії.

Постійна гонка за наживою перетворює людину на маріонетку. Це сталося і зі мною. Бог наділив нас почуттями, щоб ми могли розповісти про свою любов близьким.

Багатство, яке я нажив у своєму житті, я не можу узяти із собою. Усе, що я понесу із собою, – це лише спогади, пов’язані з любов’ю. Ось справжнє багатство, яке повинне йти за вами, супроводжувати вас, давати вам сили йти далі.

Любов здатна здолати величезні відстані. У життя немає меж. Досягайте висот, які ви хочете досягти. Йдіть туди, куди кличе вас серце. Це все у ваших руках.

Маючи гроші, ви можете найняти купу людей, які возитимуть вас, робитимуть щось по дому чи роботі. Але ніхто не візьме ваші хвороби на себе.

Матеріальні речі, які ми упускаємо, ще можна знайти, заробити, відшукати. Але є одна річ, яку ніколи не знайдеш, якщо ти її втратив. Це життя.

Неважливо, скільки вам зараз років і чого ви досягли. У нас у всіх настане день, коли завіса опуститься вниз.

Ваш скарб – це любов до сім’ї, коханих, близьких, друзів.

Бережіть себе. Піклуйтеся про інших».

Не можна сказати, що пан Джобс відкрив якусь надзвичайну істину, все це добре відоме кожному… от лише про це багато хто забуває. Тому ми вирішили розмістити це послання, як невеличке нагадування: всім і кожному.

«Отже, глядіть, робіть обережно, не як нерозумні, а як мудрі, цінуючи час, бо дні лукаві» (Ефесян 5:15,16).

Редакція сайту

Щоб завантажити цей запис у форматі doc натисніть на посилання:
docОстанні слова Стіва Джобса на смертному одрі


Ваш коментар:

Попередній запис

…Це буває тільки з іншими

Про людське життя та його кінець Років десять тому мій друг дивом не став жертвою теракту в московському метро. Подробиці ... Читати далі

Наступний запис

Гарантія життя вічного

Чимало людей задаються питанням, яке свого часу поставив Спасителеві один законник: «Учителю, що зробити мені, щоб успадкувати життя вічне?» (Лк. ... Читати далі