Розділ 20: Віра

ХРИСТОС:

Моя дитино, той, хто вірить Моїм словам, посідає правду. Я промовляв до світу: по-перше, через людське сумління; по-друге, через пророків; по-третє, через Моє особисте життя на землі і нарешті через Мою Церкву.

Моя Церква продовжує Мою працю на землі. Її голос – Мій голос, і Я дав їй владу. Той, хто слухає вас, Мене слухає, – сказав Я до апостолів. Вони й далі виконують Мою працю через своїх законних послідовників. Святе Письмо і Передання були б предметом помилок і неправильного тлумачення, якби Я не залишив непомильну Церкву.

Не дивуйся, якщо не можеш зрозуміти всього, що Я навчаю. Як розум дорослих більший за розум дитини, так і Мій Божественний Розум значно переважає розум смертних людей.

Той, хто вірить лише тому, що може зрозуміти, обмежує себе до дуже малої частини правди, яку Я об’явив. Людський розум слабкий, і він може бути введений в оману багатьма речами. Ось чому Я сказав Церкві навчати того, “що Я заповів”, обіцяючи захистити їх від помилок. Якби я не пообіцяв цього, ти б не був певен, що дотримуєшся Моїх слів правильно. Лише Своїй Церкві дарував Я запоруку непомильності. “Хто слухає вас, Мене слухає”, – сказав Я Своїм Апостолам. Нині світ потребує цієї запоруки більше, ніж будь-коли. І саме тому Моя обіцянка зберігає силу і далі.

Я не вимагав великого розуму. Я прошу лише віри в Мої слова і вірності Моїй Волі. Я не відмовлю Своєї ласки жодній людині, яка бажає молитися і працювати для Мого дару віри.

РОЗВАЖ:

Бог хоче віри і святого життя. Якщо чогось не розумію, можу спокійно довіритись Його словам. Він не може обманути мене, бо Він – джерело правди. Коли вивчаю Боже слово, я виконую найрозумніший вчинок, можливий для людини. Я можу довідатись про Божі думки і святу Волю, вивчаючи доктрини і Заповіді, які Божий Син помістив у Свою святу Церкву. Христос говорить до мене через Свою Церкву. Він навчає мене Свого непомильного погляду на життя і пропонує мені Свій святий мир. У Святих Тайнах Він дає мені Свою власну силу, щоб уникати того, що неправильне і робити те, що добре.

МОЛИСЯ:

Боже правди, чи можу коли-небудь сумніватись в тому, що Ти об’явив через Свого Божественного Сина? Ісус приніс мені Твоє послання. Більше того, Він захистив це послання від помилок і непорозуміння в Церкві, яку заснував. Через Свою Церкву Він пообіцяв розмовляти зі мною і провадити мене до вічного життя. Нехай ніколи не втомлююсь вивчати все більше й більше Твою святу правду. Зроби, щоб я жадав приймати Твої святі Тайни якнайчастіше. Лише коли перестану використовувати ці небесні дари, боротьба за небо стане надто важкою. Нехай доведу свою віру постійними зусиллями пізнати Тебе краще і служити Тобі більш досконало в моєму щоденному житті. Даруй мені ласку повністю використати Твій чудовий дар для мене – Церкву. Нехай ніколи не буду настільки нерозумним, щоб залежати лише від своїх слабких людських знань і сили в щоденній битві за небо. Амінь.

Попередній запис

Розділ 19: Привілей Хреста

ХРИСТОС: Моя дитино, коли прийдеш до усвідомлення справжньої вартості хреста, він більше не буде для тебе таким збентеженням, і ти ... Читати далі

Наступний запис

Розділ 21: Вдячність за Божі дари

ХРИСТОС: Моя дитино, нехай вдячність ніколи не залишає твого серця. Ти навіть не уявляєш, що багато чим ти повинен завдячувати ... Читати далі