Розділ 19: Привілей Хреста

ХРИСТОС:

Моя дитино, коли прийдеш до усвідомлення справжньої вартості хреста, він більше не буде для тебе таким збентеженням, і ти не будеш більше прагнути уникати його. Тоді ти побачиш, що хрест – цінна допомога для багатьох духовних дарів вже тут, на землі. Ти прийматимеш свої щоденні випробування з радістю.

У хресті знайдеш глибокий внутрішній мир і радість. Ти зрозумієш, чому тих, які ненавидять чи бояться хреста, треба жаліти. Хрест дасть тобі ясний розум, який пізнає небесну вартість того, що терпиш. Хрест допоможе тобі правильно мислити. Ти дивитимешся на хрест як на драбину, що підносить тебе до Мене. Твоє “розумове” і духовне здоров’я буде чудовим, бо звільнишся від страху, збентеження і невдоволення. У щоденному хресті знайдеш повніше життя, глибокий сенс Моєї близькості до тебе і твого повсякденного поступу до Неба. Спокуси не можуть захитати того, хто справді любить хрест.

Якби на землі було щось краще, ніж хрест, хіба Я не вибрав би його? Хрест більше, ніж будь-що, збагатить твою душу чисельними чеснотами на землі і безмежними заслугами в Небі. Хрест найкраще підготує тебе до твого останнього і найважливішого екзамену. Жодна людина не може бути певна своєї справжньої вартості, поки вона не навчиться розпізнавати і приймати хрест у своєму щоденному житті. Ось чому Я заповів: “Якщо хтось бажає йти за Мною, нехай зречеться себе, візьме свій хрест і йде за Мною”.

Ніколи не забувай і на мить цієї правди. Через багато випробувань увійдеш у вічне Царство Небесне. Ось чому бери свій хрест щодня і йди за Мною.

РОЗВАЖ:

Я повинен ніколи не забувати, що Ісусове життя на землі було протестом проти сліпої людської гордині та егоїзму. Це – мої найбільші вороги. Ось чому я мушу приймати свій щоденний хрест як захист від гордині та егоїзму. По-друге, Ісус прийняв Свій хрест як приклад справжньої чесноти. Він сповнив Волю Отця, а не Свою власну, людську волю. Ось чому я мушу чинити так само, коли моє життя важке чи неприємне. По-третє, Він помер задля мене, щоб довести Свою особисту любов до мене. Обіймаючи свій щоденний хрест, доведу мою особисту любов до Ісуса.

МОЛИСЯ:

Господи Ісусе, оскільки Твій шлях вузький і зневажуваний світом, даруй мені ласку іти ним, не лякаючись труднощів і не зважаючи на презирство світських людей. Ти сказав, що слуга не більший за пана свого. Допоможи мені жити так, як Ти жив щодня. Лише в такий спосіб здобуду справжню досконалість на землі і вічне щастя в Небі. Відмовляюся від усіх принад у своєму щоденному житті. Я тепер приймаю свій щоденний хрест з Твоїх рук. Я обіймаю його з бажанням нести радо до кінця свого життя. Даруй мені ласку бачити Тебе замість людей, котрі причиняються до моїх щоденних випробувань. Дай мені силу продовжувати, коли мої почуття обурюються і прагнуть позбавитись щоденного хреста. Сподіваюсь прожити своє щоденне життя в єдності з Тобою – моїм божественним Взірцем і Царем. Амінь.

Попередній запис

Розділ 18: Бажання хреста

ХРИСТОС: Моя дитино, нести свій щоденний хрест, дійсно любити його, осягнути панування над своїм тілом, караючи його, уникати почестей, бажати ... Читати далі

Наступний запис

Розділ 20: Віра

ХРИСТОС: Моя дитино, той, хто вірить Моїм словам, посідає правду. Я промовляв до світу: по-перше, через людське сумління; по-друге, через ... Читати далі