Розділ 100: Неправильна любов до себе

ХРИСТОС:

Моя дитино, ось секрет усієї досконалості – забудь за свої інтереси і виконуй Мою Волю в усьому. Ти хочеш того, що вважаєш добрим для себе, але часто помиляєшся у своїх підрахунках. Я ж хочу того, що справді найкраще для тебе, і Я ніколи не помиляюсь. Якщо хочеш бути такою особою, якою Я бажаю тебе бачити, вивчай Мою правду і виконуй Мою Волю. А все решта залиш Мені.

Кожна людська хиба постає внаслідок помилкового себелюбства. Люди долають свої недоліки лише тоді, коли справді відкидають свій егоїзм і йдуть за Мною. Дехто вкладає половину серця в свої зусилля, дехто робить зусилля лише на 90 відсотків, і лише мало хто віддається зусиллям цілковито.

Якщо б ти віддав усі свої добра бідним, а не дав Мені свого серця, то ти не зробив для вічного життя нічого. Навіть велика покута нічого не означає, якщо ти не вирішив боротися зі своїми хибами. Для справжньої чесноти немає заміни. Основа правдивої чесноти полягає в тому, щоб ти приймав і надавав перевагу Моїй Волі в усьому.

Ти не настільки мудрий, як думаєш. Не завжди знаєш, що насправді найкраще для тебе. Ніхто не є багатшим, ніхто не є щасливішим за людину, яка любить Мою Волю в усьому. Випорожни своє серце від кожного іншого бажання, і віддай своє щоденне життя в Мої руки. Молися, працюй і роби все, що є правим і добрим. Коли справи обертаються не так, як ти бажаєш, роби, що можеш, щоб все виправити. Зробивши все, чого вимагає здоровий глузд, результати прийми як Мою Волю.

РОЗВАЖ:

Ось ключ до Божого миру, і все ж я вагаюсь, чи використати його. Чи Бог може помилятися? Чи Він може бути неправий? Чому не знаходжу Його миру в собі? Це тому, що я ще не зміг віддати своє життя в Його руки. Я не цілком впевнений, що Він зробить те, чого б я хотів. Однак знаю, що Він любить мене більше, ніж люблю себе. Він хоче того, що, без сумніву, добре для мене, а не тільки якусь оманливу хорошу річ. Чи я хочу доглядати за собою сам, навіть якщо це означає допускатись гріха тут і там? Гріх ранить мене набагато більше, ніж я усвідомлюю.

МОЛИСЯ:

Мій Ісусе, покажи мені, як нарешті почати життя послуху і вірності Твоїй Волі. Допоможи мені забути себе і стати більш безкорисливим з ближніми. Де тільки зможу, я надіюсь допомагати іншим. Гріх потрібно ненавидіти через те, чим він є – самообманом і дурістю. Як можу коли-небудь робити щось погане, знаючи, що воно ранить мене та ображає Тебе? З Твоєю допомогою я старатимусь щодня жити як Твій правдивий і вірний послідовник. Те, що Ти забороняєш, є забороненим, бо воно для мене погане. Як можу знову бути впертим у гріху? Ти довів Свою любов до мене тисячними способами. Надіюся довести свою любов до Тебе, намагаючись діяти так, як Ти хочеш, щоб я діяв у своєму щоденному житті. Амінь.

Попередній запис

Розділ 99: Приклади перемоги над собою

ХРИСТОС: Моя дитино, читай життя Моїх Святих, і ти дізнаєшся багато про щоденну життєву боротьбу. Чому вони були такі вірні ... Читати далі

Наступний запис

Розділ 101: Страх перед терпінням

ХРИСТОС: Моя дитино, поки боятимешся терпіти, доти не осягнеш Мого миру. Цей страх зробить для тебе виконання Моєї Волі важкою ... Читати далі