Розділ 99: Приклади перемоги над собою

ХРИСТОС:

Моя дитино, читай життя Моїх Святих, і ти дізнаєшся багато про щоденну життєву боротьбу. Чому вони були такі вірні Мені? Бо вони осягнули таємницю успіху боротьби за Небо. Вони бачили безмежну доброту і милість Божу та проминаючу природу усіх земних радостей і задоволень.

Їхнім головним бажанням було сповняти Мою Волю в усьому і умертвляти в собі кожне супротивне їй почуття й бажання. Коли вони зауважували свою хибу чи ваду, то відразу починали поборювати її протилежною до неї чеснотою. Вони перемагали свої вади протилежними діями. Якщо вони провинились, будучи гордими, то шукали нагоди упокоритись, і дякували Мені за подані нагоди.

Ти так само повинен бути зацікавленим у своїй досконалості. Зараз ти ледве поборюєш єдиний недолік за багато років. Ти боїшся дискомфорту і неприємності, боротьби проти себе. Найменший неприємний досвід змушує тебе захищати свої права і речі, які любиш.

Я готовий допомагати тобі з моменту, коли вирішуєш почати серйозну боротьбу за Небо.

РОЗВАЖ:

Так, я ще і досі надаю перевагу своїм сліпим та нерозумним бажанням. Коли ж наслідуватиму святих чесними щоденними зусиллями, щоб позбавитись своїх хиб? Як дуже бажатиму на Страшному Суді, щоб саме тепер їх наслідувати! У той день радітиму, якщо я чесно намагався йти за Христом, моїм Царем. Як швидко забудуться рани від боротьби, коли отримаю вітання усіх благословенних Богом! Який вдячний буду Богові, коли дивитимусь на нужду і горе тих, хто ліворуч, тих, хто жив лише для себе!

МОЛИСЯ:

Мій Ісусе, Ти показав Свою божественну силу апостолам, наказуючи вітрам і хвилям. Накажи бурям егоїзму, що в мені, та дай мені нарешті очиститись від цього фальшивого і шкідливого самолюбства. Правдива любов шукає того, що добре. Допоможи мені мати правдиву любов до себе, тобто допоможи мені шукати того, що справді добре для мене і для інших. Моє правдиве добро – у Твоїй святій Волі, бо Ти знаєш, що для мене є найкраще. Звільни мене від моїх пристрастей і нерозумних бажань. Очисти мою душу і вчини мене достатньо хоробрим, щоб радше будь-що терпіти, ніж знову грішити. Амінь.

Попередній запис

Розділ 98: Перемога над собою

ХРИСТОС: Моя дитино, ніколи не матимеш більшої битви, ніж битва з твоїми нерозумними почуттями і бажаннями. Це твої пристрасті. Вони ... Читати далі

Наступний запис

Розділ 100: Неправильна любов до себе

ХРИСТОС: Моя дитино, ось секрет усієї досконалості – забудь за свої інтереси і виконуй Мою Волю в усьому. Ти хочеш ... Читати далі