Розділ 63: Світовий успіх

ХРИСТОС:

Моя дитино, часом відчуваєш, що твоє земне життя було б значно легше, якщо би ти не жив за Моїм законом. Люди цього світу дбають лише про насолоду, про Мене навіть не думають. Нехай не вводить тебе в оману зовнішність. Їхнє життя зовсім не таке приємне, як здається.

Справді, вони шукають задоволень і поки-що запаморочуються дочасним. У житті кожного настають моменти, коли людина починає приходити до тями. Кожен обов’язково, раніше чи пізніше, замислиться над скороминучістю земних задоволень. Людина, яка забула Мене, озирнеться назад і врешті побачить усі свої приємності та радощі. Вона вже школи не очікуватиме щастя.

Навіть насолоджуючись людськими радощами, людина цього світу також зазнає хвилювань, гіркоти та страху. Вона зазнає розчарувань та невдач.

Як дим розчиняється швидко в чистому повітрі, так зненацька зникають радощі світу. Досить часто світові приємності уже не дають задоволення ще до того, як проминуть. Те, що мало принести щастя, надто часто приносить смуток і розчарування. Багато видатних людей світу провели свої дні в гіркоті.

Як сумно бачити молодих людей, які прагнуть радощів та задоволень, що їх постарілі люди цього світу вже бачать короткочасними та такими, що приносять розчарування. У сліпоті й глупоті молодь мчить за земними насолодами, забуваючи про єдину тривалу радість, – Небо. Вони думають хибно: для чого зараз думати про Небо чи пекло, коли смерть однаково ще так далеко?

РОЗВАЖ:

Які ж ми, люди, нерозумні! Ми думаємо про багато речей, а коли ненароком прийде думка про вічність, то наше мислення або сповільнюється, або взагалі припиняється. Щоб мати ясне поняття про швидкоплинність земних приємностей та радостей, мені лише треба глянути на щастя минулого року або навіть минулого тижня. Тоді воно здавалось таким необхідним і важливим, а тепер побляклим і несуттєвим. Чи так високо цінуватиму світовий добробут та щастя, щоб заради них грішити? Чи ризикуватиму вічним і досконалим щастям Неба заради короткого й неповного щастя? Лише нерозумний завагався б з таким вибором.

МОЛИСЯ:

Мій любий Боже, Ти бажаєш дати мені найкраще, всезадовільняюче щастя Неба. Ти не забороняєш мені радощів земного життя, поки я користаю з них розумно і правильно. Ти забороняєш нерозумну любов до того, що неправильне і не варте моєї людської гідності. Обдаруй мене любов’ю до Твоєї мудрості та дай виконувати Твою Волю в усьому. Лише Ти можеш дати мені досконале, неймовірне щастя, що наповнить мою душу вічною радістю. Ти просиш мене підготуватися до нього життям доброти і мудрості на землі. Надіюся на твою допомогу. Тепер я знову починаю, дорогий Господи. Амінь.

Попередній запис

Розділ 62: Марні сподівання

ХРИСТОС: Моя дитино, деякі люди надто залежать від людської допомоги чи земних засобів. Вони забувають, що кожна земна річ є ... Читати далі

Наступний запис

Розділ 64: Бажання людських похвал

ХРИСТОС: Дитино, деякі люди турбуються про те, щоб справити добре враження і щоб їх цінували. В інших сильне бажання мати ... Читати далі