Знелюднення пропагандою

І знову, вже в котрий раз, доводиться писати про наболіле: про нерозв’язану нами війну і про наш спротив. Загалом, може скластися враження, що українці і росіяни не помічають (точніше, не помічали до недавнього часу) цієї війни. Але причини такої «сліпоти» зовсім різні, що в черговий раз доводить абсолютну протилежність менталітетів цих двох зовсім небратських народів.

Українцям війна чужа, і через те вони усілякими способами намагаються забути про неї. У певній мірі, принаймні в багатьох з них, це вийшло, лише події 24 лютого 2022 року нагадали їм, що розв’язана рф війна триває проти України вже дев’ятий рік. Росіяни, у свою чергу, так звикли до постійних війн, що через ту звичку вже і не помічають «чергової» війни. І якби не їх шалені втрати, ця «чергова війна» залишалася б для них лише в телевізійних новинах. І то, якщо бути відвертими, їх більше хвилюють ціни на продукти харчування в магазинах, ніж втрати їх військових на не до кінця об’явленій війні.

А в цей час роспропаганда вигадує все нові і нові сюжети, в яких представляє українців справжнісіньким втіленням зла, і тим самим намагаючись виправдати доцільність власної агресії. Чи допомагає це? – Сумні українські реалії вказують що так, але не треба відкидати того факту, що роспропаганда своєю діяльністю приносить не менше, а то і більше шкоди самим росіянам, ніж українцям, сирійцям та іншим народам, яким не пощастило зіштовхнутися з російською агресією.

У чому саме полягає ця шкода? Роспропаганда знелюднює народи, які піддаються російській агресії, робиться це, ясна річ, з метою, щоб прибрати будь-які докори сумління у власного населення. Це спрацьовує, більшість населення рф ставиться вже з ненавистю (явною чи прихованою) до всього, на що вкаже російська пропаганда. Але особливість розв’язаної ненависті полягає в тому, що вона з часом стає нерозбірливою – люди починають ненавидіти абсолютно все навколо себе. І тут під удар такої ненависті потрапляють самі росіяни: про ту саму взаємодопомогу, яку проявляють українці одні до одного, немає чого говорити – росіяни стають конкурентами один для одного в боротьбі за той самий цукор. І споглядаючи кадри відео їх «протистояння», мимоволі задаєшся питанням, а що станеться з ними, коли на рф дійсно настануть «темні часі» викликані загальним крахом російської економіки? Певно, росіяни почнуть буквально нищити один одного в боротьбі за засоби існування.

А як це відбуватиметься ми дізнаємося невдовзі завдяки самим росіянам – є в них особливість показувати на весь світ той непотріб, що коїться в їхній країні. Хоча, здається, для них усе, що відбувається в їх країні, не є непотребом, а цілком звичною річчю, і в цьому теж є, так би мовити, «заслуга» російської пропаганди. Зважаючи на все написане-сказане, можна дійти висновку, що чого і досягла роспропаганда, так це повного знелюднення переважної більшості росіян, і з цим їм доводиться і доведеться ще багато років жити. І наслідки цього розгрібати доведеться теж їм, вже не кажучи про відшкодування збитків, які принесла іншим народам їх країна. І роспропаганда тут їм вже ну ніяк не допоможе: доведеться росіянам виходити з-під її огидних «чар» і починати жити дійсною, а не вигаданою реальністю.

З любов’ю, редакція сайту

Попередній запис

Уникнути сумної долі

Попри всі злочини, які коїть сьогодні рф стосовно України, знаходиться ще чимало людей, які переконують, передусім себе, а вже потім ... Читати далі

Наступний запис

Поклоніння ідолу

Щоб зрозуміти хоч в якійсь мірі масштаб тієї моральної деградації, що відбувається нині в розумах і серцях росіян, слід звернутися ... Читати далі