Можливість вибору

У попередніх дописах мова йшла про небезпеку і про користь Інтернету. Але в декого може з’явитися питання: а що в Інтернеті переважає: шкода чи все таки користь?

У пошуку відповіді на це запитання краще звернутися за допомогою до Біблії. Прийнятну відповідь можна знайти в Книзі Повторення Закону, коли Мойсей пропонує народу ізраїльському вибір: «Ось, я сьогодні запропонував тобі життя і добро, смерть і зло. Якщо будеш слухати заповіді Господа Бога твого, які заповідаю тобі сьогодні, любити Господа Бога твого, ходити усіма путями Його і виконувати заповіді Його і постанови Його і закони Його, то будеш жити і розмножишся, і благословить тебе Господь Бог твій на землі, в яку ти йдеш, щоб оволодіти нею; якщо ж відвернеться серце твоє, і не будеш слухати, і заблудиш, і станеш поклонятися іншим богам і будеш служити їм, то я сповіщаю вам сьогодні, що ви загинете і не пробудете довго на землі, яку Господь Бог дає тобі, для оволодіння якою ти переходиш Йордан. У свідки перед вами прикликаю сьогодні небо і землю: життя і смерть запропонував я тобі, благословення і прокляття. Обери життя, щоб жив ти і нащадки твої, любив Господа Бога твого, слухав голос Його і приліплювався до Нього; бо в цьому життя твоє і довгота днів твоїх, щоб перебувати тобі на землі, яку Господь Бог із клятвою обіцяв батькам твоїм Аврааму, Ісааку та Якову дати їм» (30:15-20).

От лише це послання стосується не тільки ізраїльтян, які очікували на входження в Обітовану Землю багато століть тому, воно стосується особисто кожного. Адже Бог дав нам Свої святі Заповіді, вказав через Сина Свого, Господа нашого Ісуса Христа, шлях на небеса, а за нами залишається вибір: чи оберемо ми Божі шляхи, чи оберемо власні. Чи будемо керуватися в житті Законом Божим, чи керуватимемося власними примхами і свавіллям, стверджуючи, «що не ми такі, а життя таке», тим самим обманюючи себе і оточуючих (оточуючих, ще не факт), що в нашому житті насправді мало що залежить від нас, а швидше від зовнішніх обставин чи волі випадку… Можливо і так, от лише в зовнішні обставини ми самі себе поміщаємо своїми вчинками (та їхніми наслідками), щоденним вибором: керуватимемося ми заповідями Божими, чи чинитимемо на власний розсуд.

Отже, за останні кілька тисячоліть нічого не змінилося: усе залежить від нашого вибору, навіть, якщо стосовно цього ми будемо триматися протилежної думки… Так що відповідь на питання, що було поставлене на початку допису, відповідно згаданого біблійного принципу, звучатиме наступним чином: усе залежить від вас, від того, як ви будете користуватися Інтернетом і що він означатиме для вас. Втім, ясна річ, від нашого вибору залежить не тільки те, чи принесе нам у підсумку Інтернет шкоду чи користь, але саме від нашого щоденного вибору залежить загалом усе наше життя і доля у вічності.

Здавалося, тут були згадані цілком очевидні і відомі переважній більшості людей речі, але споглядаючи оточуюче життя, складається враження, що більшість людей свідомо позбавляє себе вибору, і тим самим все далі і далі заганяючи себе і своїх близьких у пучину гріха до такої міри, що вони дійсно стають рабами гріха і через те позбавляють себе можливості вибору. Принаймні, багато хто так живе і в це вірить.

Редакція сайту

Щоб завантажити цей запис у форматі doc натисніть на посилання:
docМожливість вибору


Ваш коментар:

Попередній запис

Секрет сімейного щастя

Секрет сімейного щастя. «А от спробуйте мій фірмовий пиріг!» – «Ах! А що ти туди кладеш?» – «А це мій ... Читати далі

Наступний запис

Як же стати щасливим?

«У свідки перед вами прикликаю сьогодні небо і землю: життя і смерть запропонував я тобі, благословення і прокляття. Обери життя, ... Читати далі