Молитва людини, переповненої страхом та скрупульозністю

Господи, зі своєю проблемою я можу прийти лише до Тебе, адже Ти супроводжуєш мене в цій боротьбі зі самого початку.

Я знаю, що жоден лікар не виправить повністю те, що сидить в найглибших закамарках мого характеру. Я знаю про це, бо вже не раз намагався це змінити. Та що може зробити навіть найкращий психотерапевт, якщо в пацієнта не має ані дещиці віри в те, що шанс на зміни таки є?

Так, я вже зрозумів, наскільки важким баластом може бути характер. Я навіть вже знаю, що мій характер є моїм особистим хрестом. Хрестом, який я отримав від Тебе, і який не вдасться отак скинути з рамен і сховати десь у гущавині забуття.

Він просто є в мені, і так вже залишиться назавжди. Я можу хіба що моделювати його, відтіняти, боротися з тим, що в мені найгірше, та його суть залишиться такою ж. Мені до кінця моїх днів доведеться мучитися з моєю нерішучістю. Я завжди відчуватиму страх перед звичайною розмовою, діловою зустріччю в якійсь установі, лише тому, що там доведеться зустрітися з чужими людьми. Я до кінця своїх днів сто разів аналізуватиму сказане речення, жест, який я зробив годину тому, свою поведінку в присутності незнайомих осіб, рішення або його відсутність, думки або ж порожнечу в голові… Все, навіть те, що є дріб’язком у масштабі дня, а що говорити про все життя…

Цілком можливо, інші мають ще гірші характери, і їхні хрести мучать їх ще більше, аніж мене, та це мене не надто втішає…

Мені залишається просто жертвувати Тобі, Господи, всі мої страхи, вагання, невпевненість…

«Надійтеся завжди на Господа, бо в Господі, в Господі – вічна твердиня!» (Іс. 26:4).

Отож, біля Твоїх стіп, Господи, кладу мішечок надії, яку я крихтами збирав серед тисяч зерняток моїх страхів. Я знаю, що Ти переміниш їх у добро. Навіть якщо мені до кінця життя не вистачатиме рішучости та віри в Твою силу. Бо ж вона вміє гори переносити, тож впорається і зі скромною, і зовсім не важкою, душею одного з мільярдів Твоїх синів та доньок.

Попередній запис

Молитва знеохоченого сорокарічного чоловіка

Господи, мені все частіше видається, що моя життєва ситуація вже ніколи не покращиться. «Краще вже було», – каже дехто. Сьогодні ... Читати далі

Наступний запис

Молитва алкоголіка

Боже, звідки в мені ця самовбивча тактика? Я вже віддавна ненавиджу свою алкогольну залежність. І себе ненавиджу в такому стані, ... Читати далі