Краса та аромати

Ми створені так, щоб реагувати на запах, і знаємо, як за допомогою ароматів зробити привабливими та приємними себе й довкілля. Дозвольте мені поділитися кількома таємницями природних і штучних ароматів, а також тим, як використовувати дари Божі собі на користь.

Природні та синтетичні

Якось знайома зауважила парадоксальність того, що ми шукаємо поліроль для меблів зі справжньою олією лимона і водночас цілком задоволені лимонадом зі штучними ароматизаторами та смаковими добавками. Коли справа стосується нашого тіла, синтетичні речовини абсолютно нас влаштовують. Але відрізнити природну речовину від штучної тілові так само легко, як нам – справжню троянду від шовкової. Здебільшого дослідження зв’язків між аналізаторами, що сприймають аромати, та центрами мозку, які керують емоціями і поведінкою, проводять на основі синтетичних ароматів. Тому точно знаємо, як реагуємо на штучні запахи. Вони працюють на реакцію. Предмет теперішніх дискусій – чи мають природні аромати терапевтичні переваги. Чи може ароматична речовина зі справжньої рослини зцілювати та відновлювати тіло й душу краще, ніж синтетична? Про синтетичні аромати наразі знаємо, що вони можуть викликати подразнення, головний біль та алергію. Я поділюся з вами кількома рецептами, як додати аромату кожній миті життя, не боячись алергійних реакцій та впливів хімії.

Ароматизатори – це одна з перших причин виникнення алергії на косметику[1].

Виробники не зобов’язані декларувати походження ароматизатора, тож ви, ймовірно, ніколи не дізнаєтеся, що саме викликає у вас алергію. І пам’ятайте, що косметичні засоби «без ароматизаторів» насправді містять речовину, що створює нейтральний запах продукту.

 

Улюблені пахощі на щодень

Спрей для тіла. Створіть ексклюзивний спрей для тіла, поєднавши джерельну воду з кількома крапельками вашої улюбленої ароматичної олії. Це також здорова альтернатива для хімічних освіжувачів повітря. Мій улюблений освіжувач повітря – кілька крапель м’ятної ефірної олійки в джерельній воді. Це чудова свіжість!

Зволожувач для тіла. Можна змішувати ефірні олійки з кокосовою або мигдалевою олією, застосовуючи пропорцію 2-3 краплі на кілька столових ложок. Вибирайте ефірну олійку, яка не викликає у вас подразнення, до прикладу, трояндову. І не забувайте читати етикетку – там має бути вказано, чи можна нею натиратися.

Якщо обережно втерти ефірну олійку в ділянки, де прослуховується пульс, довкола вас поширяться витончені пахощі, що приваблюватимуть до вас людей.

Пудра для тіла. Можна зробити власну нешкідливу пудру, змішавши крохмаль із кількома краплями ефірної олії. Приготуйте кілька пакуночків, щоб дарувати друзям.

Як за допомогою пахощів створити романтичний настрій

Ароматичні речовини можуть підсилити не лише красу, а й інтимні моменти. Якщо вам складно створити романтичний настрій, пахощі – ваш могутній союзник. Не забуваймо, що запах оминає всі інші системи організму й активує ділянку мозку, яка відповідає за емоції та пам’ять.

Можна використати аромат, щоб перенестися емоціями туди, де ви готові скинути маски й переживати близькість. Жінкам складно піднестися над щоденними справами так одразу, повернувшись до священного тихого місця, де живе жадання і пристрасть. У нашому суспільстві сексуальність використовують, щоб під її егідою продати свій товар. Щодня ми потрапляємо під обстріл нав’язливих тверджень, що станемо «сексі», коли будемо дотримуватися якогось взірця краси, одягатися у вказаному стилі і важити чітко визначену кількість кілограмів. «Сексуальна» – це слово, яке описує будь-що: від машин до комп’ютерних систем та меблів. Сексуальність – це просто продукт, і ми дивуємося, чому не можна просто натиснути кнопку «play».

Не картайте себе, якщо іноді вам потрібна допомога, щоб досягти відповідного настрою. Ви проводите кожен свій день у культурі, що руйнує інтимність, тому потребуєте струсити зі себе ідеї світу та сконцентруватися на божественному творінні Господньому. Щоб налаштуватися, спробуйте кілька рецептів.

Ароматизований скраб для тіла. Можна почати з душу або ванни, щоб візуалізувати, як із вас змиваються нездорові уявлення про сексуальність. Скраб пом’якшить шкіру, а запах допоможе розпружнитися. Ось рецепт скрабу, скориставшись яким, ви відчуєте себе вродливою й відпустите розчарування і турботи дня:

  • 50 г дрібно змеленої солі або цукру (гранули зчищають відмерлі клітини шкіри);
  • 50 г кокосової або мигдалевої олії;
  • 2-4 краплі вашої улюбленої ефірної олії.

 

Скористайтеся парфумами. Після вмивання скористайтеся кількома краплями делікатного парфуму, який обираєте лише перед романтичними рандеву. Нанесіть його скупо, але на більше місць, ніж завжди.

Також можна додати кілька крапель ефірної олії до кокосової чи мигдалевої й використовувати їх для масажу. Експериментуйте, щоб знайти той аромат, що допомагає дихати глибоко й налаштуватися на інакші думки.

Можливо, це вас здивує, але синтетичні парфуми можуть пригнічувати сексуальне бажання, а не стимулювати. Тіло виділяє феромони, природні аромати, які приваблюють до нас інших. Експерти з феромонів кажуть, що «один з перших кроків до більшої привабливости – це припинити поливати себе парфумами і дезодорантами та надміру часто митися літрами гелю для душу»[2].

Ароматизуйте постільну білизну. У біблійні часи було звичною практикою ароматизувати постільну білизну перед тим, як зайнятися коханням. Найпоширенішими парфумами були мирра, алое та цинамон (Пр. 7:17).

Нещодавно одне дослідження виявило, що чоловіків приваблює запах цинамону, і тоді винахідливий підприємець одразу ж запустив у виробництво помаду з ароматом цинамону, реклама якої обіцяла: ви привабите чоловіка! Ідея реклами в тому, що чоловік, який наблизиться до вас настільки, щоб відчути запах помади, буде підсвідомо зачарований вами. Та дозвольте мені заощадити трохи ваших грошей: якщо він так наблизився до вас, ви вже його привабили!

Якщо ви напахните постіль – знов-таки, дуже делікатно – то сексуальні стосунки запам’ятаються яскравіше. У Пісні Пісень 1:16-17 закохані молоді оспівують спільне ложе: «Який ти прекрасний, о мій ти коханий, який ти приємний! а ложе нам – зелень! Бруси наших домів то кедрини, стелі в нас кипариси!» Така картина створює довкруж них затишок лісу і, звичайно ж, затьмарює вигляд типового ліжка наших днів, біля якого ви з більшою вірогідністю знайдете дезодорант для ніг, ніж ароматизатор постільної білизни. Ми не робимо ліжка місцем прекрасних переживань – чи то йдеться про сон, чи про кохання.

Щоб зробити ароматизатор для постільної білизни, змішайте кілька крапель ефірної олії з джерельною водою і налийте суміш у флакон із розпилювачем. Можна також приготувати кілька видів запашного спрею, який викликає відчуття релаксації, та застосовувати його в спальнях для гостей і шухлядах для білизни.

Для любовних відчуттів ви, можливо, захочете спробувати глибокі, насичені пахощі. Мій улюблений запах – анісовий, пишний та гіркуватий, близький до того, який, на думку деяких науковців, підвищує еротичне бажання в жінок[3]. Для такого спрею я зазвичай купую екстракт анісу, який можна знайти в будь-якій продуктовій крамниці. Аніс був дуже популярний серед жінок Вавилону та Єгипту, які цінували його за численні чудові властивості.

Анісовий спрей, який пробуджує почуття

  • 240 мл джерельної води
  • 1 чайна ложка екстракту анісу

 

Налийте до невеликої пляшечки з розпилювачем і потрусіть, щоб перемішати вміст. Зберігайте в холодильнику.

Якщо запах анісу вам не подобається, пробуйте інші ефірні олії, доки не знайдете ту, що підійде саме вам. Ліжко царя Соломона пахло, як пишний зелений ліс, тому і ви можете спробувати аромати рослинного походження.

Ароматизуйте повітря. Новий спосіб наповнити спальню прекрасними пахощами і водночас подбати про вашу шкіру – це ультразвуковий зволожувач повітря. Ефірну олію можна додати до води, яка випаровується за допомогою ультразвуку. Я купила такий зволожувач у супермаркеті за дуже помірковану ціну. Взимку такі зволожувачі роблять справжні дива, коли системи опалення висушують повітря і разом з ним – нашу шкіру.

Також повітря спальні можна наповнити пахощами від спеціальних свічок та свіжих фруктів. Свічки з натуральними ароматизаторами наповнюють повітря живими пахощами. Ваза свіжих фруктів – прекрасний додаток до будь-якого інтер’єру. Свічки можна купити такі, що доповнять запах фруктів.

 

Врода, як і аромат, пов’язана з почуттями. Наш внутрішній стан здатний сповнити зовнішність сліпучим сяйвом краси. Пахощі – це ще один шлях проникнути у своє приховане «я», сповнене краси життя, що ним хочемо поділитися з іншими.


[1] Allergies to Cosmetics Ingredients (Алергія на косметичні складники) // Homemade Cosmetics Update. – 2005. – Берез. – № 9 // http://www.makingcosmetics.com/newsletters/n09-newsletter-march-05.pdf.

[2] Short Stacy. The Scent of Seduction: How to Use Scent to your Advantage in the Game of Love (Аромат спокуси: як використовувати аромат як свою перевагу в грі кохання) // The Smell&Taste Treatment and Research Foundation // http://www.scienceofsmell.com/scienceofsmell/indet.cfm?action=scentofseduction (від 16 жовтня 2006 p.).

[3] Hirsch Alan. R., М. D. Sensational Sex: The Secret to Using Aroma For Arousal (Чуттєвий секс: секрет використання ароматів для збудження). – Бостон; Массачусетс: Element Books, 1998. – S. 102.

Попередній запис

Дух та аромат

Пахощі – один із наймогутніших секретів краси, яким я поділюся з вами. Аромати аналізує той самий відділ мозку, який генерує ... Читати далі