Бонуси краси

Хто з нас не позаздрить цариці Естері, яка впродовж року день у день турбувалася лише про красу. Її щораз намащували з голови до ніг косметичними засобами, доки вона готувалася до зустрічі з царем Персії. Сучасній жінці важко знайти і десять хвилин на додаткові косметичні заходи! Нижче наведено кілька швидких і неймовірно ефективних засобів, що мають чудовий зв’язок із нашим духовним спадком.

Маски з глини

Маски з глини чудові для приготування до особливого вечора або в лінивий ранок вихідного дня перед тим, як приймете душ.

Спробуйте маски з глиною Мертвого моря, яке в Біблії називається Солоним. Мертвим його прозвали тому, що в ньому немає морської флори та фавни. Воно має найвищу кількість солі у світі – трохи більше 30%, а також високу концентрацію мінералів, серед яких є кальцій, натрій, бром та магній. Біблія згадує Мертве море кілька разів, зокрема в історії одного дива. У третьому розділі книги Ісуса Навина води, що пливли в Мертве море, зупинилися, щоб сини Ізраїля перейшли Йордан. Води зупинилися тоді, коли священики увійшли у воду, несучи Ковчег Завіту. Мертве море також позначало кордон коліна Юди в Обіцяній землі.

Завдяки найвищому вмісту мінералів, воду Мертвого моря науковці використовують і рекомендують для лікування шкіри. Грязі Мертвого моря – засіб ефективний у лікуванні псоріязу та дерматитів. Також це відомий косметичний засіб. З них роблять чудові маски для обличчя. Порівнюючи грязі Мертвого моря з іншими масками з глини та мінералів, я дійшла висновку, що перші мають тенденцію адсорбувати глину, не висушуючи і не подразнюючи шкіри; інші – навпаки, подразнюють шкіру.

Як і у випадку купівлі будь-якого іншого косметичного засобу, прочитайте, що написано на етикетці. Будьте уважні: деякі продукти містять мало або й зовсім не містять дорогоцінної глини.

Додатки до ванни

Помічали, якою свіжою почуваєтеся після того, як полежите у ванні? Ванни не лише відсвіжують, але й підтримують здоров’я. Це фантастичний спосіб позбавитися стресу, обдумати події дня, поміркувати над тим, який Бог добрий. Якщо додати ароматизаторів, процес стане ще приємнішим. Дослідження, яке опублікував «Міжнародний журнал косметології», показало, що жінки, котрі приймали ароматизовані ванни, почувалися ліпше, ніж ті, що купалися у звичайній воді[1].

Можна додавати до води запропоновані далі інгредієнти, щоб почастувати вашу шкіру корисним, доки ви знімаєте стрес та боретеся з передчасним старінням.

Наше збагачене молочко для вмивання сухої подразненої шкіри. Спробуйте цей варіянт після відпочинку на пляжі або після вітряного дня, морозного повітря чи за інших несприятливих погодних умов. Особливо приємна така ванна в зимові вечори: ваша шкіра буде м’якою і пружною всю ніч. Суха шкіра і свербіння можуть зруйнувати нічний відпочинок.

Солі для ванн від болю в м’язах. Мінеральні ванни, особливо ж ванни з сіллю Мертвого моря, полегшують перебіг шкірних хвороб, зокрема псоріязу, та допомагають відновитися втомленим м’язам.

Розмарин. Свіжий розмарин, основний аромат у багатьох дорогих засобах для ванни, є антиоксидантом зі запахом, що відновлює енергію. Зберіть букетик з кількох стеблин, перев’яжіть стрічкою, підв’яжіть до крана так, щоб вода, наливаючись до ванни, проходила через розмарин. Про нього є чудова легенда: коли Марія та Йосип втікали з немовлятком Ісусом від злого царя Ірода, вони зупинилися на нічний спочинок. Марія накинула свій плащ на кущ, який ріс поблизу, і він розквітнув за ніч, увібравши колір і запах плаща. Відтоді рослину стали називати трояндою Марії – розмарином.

Лаванда. Ще одна невибаглива рослина з неймовірно привабливим ароматом – це лаванда. Кілька стебелець біля ліжка та до ванни – дуже приємний спосіб зняти стрес. Якщо свіжої лаванди немає, можна придбати сушену. Покладіть пригорщу в пористу губку або в мішечок з тканини та прив’яжіть під краном, як розмарин.

Давньогрецька назва лаванди – нард. У біблійних перекладах також уживають це слово. Через подібність назв виникла теорія, що лаванда – це славнозвісний біблійний нард, дорогі та бажані парфуми.

Пелюстки троянд. Не викидайте цих квітів, коли вони зав’яли! Струсіть пелюстки у ванну і насолоджуйтеся їх красою та ароматом. Як давній символ досконалої вічної любови, троянда створить чудовий настрій для ванни. Троянди згадані у Святому Письмі, але не можемо бути певними, що вони були такими ж, як сучасна квітка з цією назвою. Зазвичай рослини з біблійними назвами єрихонських або шаронських троянд, які бачите у квіткових крамничках, є плодом фантазії середньовічних монахів, які любили біблійні історії так само, як і ми, та створювали сади на їх пошанівок. Оскільки безпосереднє знання флори біблійних часів було їм недоступне, вони називали рослини на честь біблійної особи, події чи місця, які, на їхній погляд, пасували до рослинки, і так поєднували квіти з Біблією. Багато цих назв прижилися і стали частиною ботанічної традиції[2].

Поставте неподалік від ванни тацю зі смачненьким, щоб під час купання отримати максимальне задоволення для духа, розуму і тіла. Поласуйте холодними свіжими ягодами або приготуйте особливий, лише для купань, келих, повний охолодженого гранатового соку, або ж увімкніть інструментальну музику чи духовні пісні прослави.

 

Ладан і мирра

Жодні інші біблійні ароматичні олії не є такі відомі, як ладан та мирра. Дарунок царів маленькому Ісусові, ці дві дорогоцінні олії з давніх-давен використовують як засоби для пом’якшення шкіри і запобігання зморшкам, а також як священні пахощі. Шкіру Естери протягом шести місяців натирали олією мирри, щоб зробити її досконалою: «А коли приходила черга для кожної дівчини входити до царя Ахашвероша, коли кінчалися дванадцять місяців установленого порядку для жінок, бо так виповнялися дні їхнього причепурювання: шість місяців мирровою оливою» (Ест. 2:12).

Ладан і мирра доступні й у наші дні. Вони мають багатий пряний деревний аромат, який переносить нас у біблійні часи.

Я купую ці олії в сусідній крамниці натуральних товарів мережі Whole Foods. Ефірні олії мають високу концентрацію, екстраговані з рослин та їх частин, як-от з плодів, кори та листя, і саме завдяки високій концентрації однієї пляшечки вистачить надовго. Я роблю з них такі засоби краси, які вам захочеться спробувати. Важливо перевірити олійки перед тим, як купуєте, тому потрібно знайти таку крамницю, де це можна зробити. Олії низької якости будуть мати специфічний запах розчинника для фарби. Якісні олії мають багатий теплий аромат.

Спрей для обличчя з миррою

У маленьку пляшечку з розпилювачем налийте очищену воду і додайте 1-2 крапельки ефірної олійки мирри. (Кожен виробник подає свої пропорції розчинів для свого бренду, які мають бути написані на етикетці). Я використовую цей спрей, щоб закріпити макіяж, відсвіжити та зволожити шкіру протягом дня, а також для короткої антистресової перерви.

Сіль для ванн з миррою та ладаном: дари царів (цариць)

  • 1800 г морської солі (найкраще – з Мертвого моря, можна взяти і грубу морську сіль);
  • 900 г гіркої солі (сіль Епсома, або сульфат магнію);
  • 120 г питної соди.

Змішайте морську сіль, гірку сіль та соду. Додайте по 5 крапель олії мирри та ладану або стільки, скільки потрібно, щоб суміш мала багатий запах. (Щоб пом’якшити димні, пряні тони, можна додати солодкого аромату, наприклад, олії лаванди або помаранча). Парфумовану морську сіль покладіть разом із миррою в золочену корзинку, наслідуючи дари трьох царів: ладан, мирру й золото. Запашна сіль для ванни стане справжньою розкішшю для вас або тих, кому ви її подаруєте. Який приємний спосіб поділитися Різдвяною звісткою! Рецепт подано для десяти ванн.

 

Сіль добре розмішайте, розділіть на десять однакових порцій і упакуйте, як вам підкаже уява: у пакетики, керамічні горщички чи кольорові пластикові обгортки, зав’язані стрічкою.

Поскладайте сіль у золотий кошик і не забудьте про Різдвяну листівку.

Ладан, який тисячоліттями цінують як лікувальну мазь, парфуми та біблійний дар, може знайти нове застосування: стати ліками проти раку.«Фокс Ньюз»[3]

 


[1] Mahoney Sarah. The Real-Life Stress Survival Guide (Путівник зі скидання стресу в реальних умовах)//Prevention // http://www.prevention.com/article/0,5778,sl-l-65-209-6113-l-P,00.html (від 15 липня 2005 p.).

[2] The Anchor Bible Dictionary / David Noel Freedman. – New York: Random House, 1992.

[3] Fogg Jon. Frankincense Shows Promise in Fighting Skin Cancer (Ладан подає надію на лікування раку шкіри) // Fox News. – 2006. – February, 3 // http://foxnews.eom/story/0,2933,183778,00.html (від 10 жовтня 2006 p.).

Попередній запис

Допомога при проблемах зі шкірою

Якийсь період життя кожна жінка бореться з проблемами шкіри. Зрідка трапляється, щоб прищі та вугрі турбували людину тоді ж, коли ... Читати далі

Наступний запис

Поширені проблеми волосся та їх вирішення

У всі віки волосся було предметом романтичного захвату. Наші сестри в стародавньому світі годинами заплітали та вкладали коси, прикрашаючи свої ... Читати далі