Рецепти для біблійної краси

Солодка картопля (батат) із мигдалевою начинкою

Приготуйте один великий батат: проколіть бульбину в кількох місцях виделкою і запікайте в печі, доки стане м’якою на дотик. Додайте сирого подрібненого мигдалю і кориці до смаку.

Це легка страва, яка вирішує кілька проблем одразу: допомагає досягти природної ваги, сповнює шкіру здоровим сяйвом, зменшує кількість передчасних зморщок, знижує рівень холестерину. Солодка картопля не підвищує рівня цукру в крові так, як звичайна. Складники цієї страви допоможуть вам відновити природну вагу і гладеньку шкіру, що сяє.

Чай

Про чай у Біблії згадок немає. Однак знаємо, що люди в ті часи торгували зі Сходом. Чимало описаних у Святому Письмі воєн вели за торговельні шляхи, що уможливило контакти з такими далекими краями, як Індія та Африка. Цими торговельними шляхами пізніше ширилась євангельська звістка. А отже, можливо, що біблійні народи знали про чай.

Чай, безперечно, є одним із найкращих Божих дарів, що допомагають нам дбати про здоров’я. Він не лише бореться з вільними радикалами і раком, дарує нам хвилини спочинку, заспокоює і відживляє, а й може допомогти худнути. До прикладу, науковці досліджують здатність зеленого чаю прискорювати обмін речовин і спалювати жир. Проте краще пити свіжий чай, аніж вживати харчові добавки на його основі. Упродовж дня чай з льодом можна пити скільки завгодно. Не забудьте поставити до холодильника маленьку пляшечку – пульверизатор зі зеленим чаєм: це тонік, що ефективно бореться зі зморшками (чай у пляшечці треба змінювати на свіжий мінімум раз на тиждень).

Магія чаю – катехінові поліфеноли та флавоноїди, протизапальні компоненти, які в 200 разів ефективніші для лікування запальних процесів клітин, ніж навіть вітамін Е[1].

Коли п’єте чай, посильте його дію, додавши трохи гвоздики, поки він ще парує, і помішайте паличкою кориці для чарівного аромату. Якщо вечорами вам складно утримуватися від чогось смачненького, візьміть за звичку пити після вечері трав’яний чай.

Навіщо руханка?

Задумайтеся: навіщо вам фізичні вправи? Причина, мабуть, та сама, з якої ви покидаєте спорт. Займаєтеся фітнесом, бо ви товста і мусите скинути вагу? Уявляєте себе тоншою та меншою? Згодом розчаровуєтеся, мовляв, ваше тіло мало прогресує, і кидаєте заняття? Я переконана, що той мотив, який спонукає до фізичних вправ, змушує згодом припинити заняття.

Подумайте про динаміку життя. Який інстинкт найсильніший? Воля до життя. Коли ви наказуєте тілу перестати їсти, щоб позбутися запасів жиру і поменшати, воно може сприйняти це як загрозу для виживання. Жодна істота не має наскрізного бажання стати меншою. Усі ми хочемо більшого. Думаю, саме це втягло нас у такий безлад суперечних прагнень!

Налаштованість на правильну ідею може змінити ваше життя, а не лише вагу. Концентруйтеся на тому, щоб їсти більше, особливо фруктів та овочів, а також зерна, пісних продуктів (джерел протеїну) та молочних. Вам потрібно зміцнити тіло, отримати більше. Більше витривалости і м’язів.

Сила

Аеробні вправи, що спалюють жир і розвивають витривалість, та вправи, спрямовані на збільшення об’єму м’язів і зростання їх сили, різняться між собою. Жінки часто зосереджуються на аеробних вправах, тож поза увагою залишається половина спортивного рівняння. За допомогою вправ для розвитку м’язів – особливо ж тренування з навантаженням – можна зменшити об’єми, водночас наростивши м’язи. Це надзвичайно важлива частина фітнесу, яку ми часто пропускаємо.

Коли будуємо наше тіло – відкриваємо для себе цілісність. Вправи, спрямовані на розвиток тіла, шлють підсвідому інформацію, що тіло розвивається правильно. Це свідчення прийняття, віра, що ви вже маєте щось вартісне, гідну основу для подальшої розбудови. Вона автоматично відкидає порівнювання себе з іншими жінками: це процес самоствердження під час розбудови того, що вже маєте.

Переставляючи наголос із того, як виглядаємо, на те, що властиво робимо, ми узгоджуємо своє життя з ученням Святого Письма. Істинне життя в благодаті пов’язане не із зовнішністю, а з нашими діями. Це означає прагнути більшого, а не вірити в брехню, що веде до сорому й ізоляції.

Історія слабких жінок

Якщо почуваєтеся ні в сих ні в тих від думки про вправи з гантелями чи тренажерами, маю сказати вам те, що може шокувати вас. Бог хотів бачити вас сильною: «Вона підперізує силою стегна свої та зміцняє рамена свої» (Пр. 31:17).

Подумайте про наших біблійних сестер. Вони сорок років ходили пустелею, тягнучи на собі дітей і домашнє начиння. Вони витягали воду з криниць і несли додому тяжкі відра – щодня. Вони мололи зерно. Сильна жінка виживала, а її сім’я процвітала. Жіночу силу завше вихваляли в суспільствах, що жили з плодів землі, як, наприклад, перші племена Америки. Коли настала індустріяльна революція, жінкам стало непотрібно виконувати всі ці завдання. Борошно, овочі, мило, одяг тепер можна було просто купити. Жіноча слабкість увійшла в моду саме в цей період зміни традицій: від сильної працівниці до сучасної споживачки. Відтоді жіночність почали визначати як слабкість.

Несподівано сильних жінок перестали цінувати. Чоловіки, особливо заможні, не мусили обирати жінок за критерієм сили і спроможности давати раду господарству. Приблизно тоді модними стали рекам’є, на які можна прилягти, якщо запаморочилась голова. Народився міф про слабке жіноцтво. Ми стали «предметами розкошів»: лише забезпечений чоловік міг дозволити собі мати дружину, заслабку для того, щоб встати з канапи. Зі сильних, умілих партнерок ми перетворилися на трофеї та прикраси.

Жінок створено сильними. Не вірте застарілій брехні, що більш жіночна та, що старається бути якомога слабшою. У будь-якому випадку ваша сила посилюватиме, акцентуватиме міць чоловіка.

Мудрість радіти одна за одну

Всяка дія може мати несподівані наслідки. Що більше жінок різних типів зовнішности з’являються на сторінках журналів, у телепрограмах та фільмах, то частіше ми замиловуємося особистостями, які виходять далеко за межі того «досконало виснаженого» ідеалу, про який колись писав американський письменник Том Вулф. Це одна з найбільших переваг рівноправної розмаїтости, а вона є Божим планом для нашого життя.

Ніхто не міг передбачити, що встановлення в нашій культурі різних стандартів вроди допоможе жінкам скинути тягар ізоляції та самозасудження. Хвалімо Бога за те, що створив нас усіх такими різними, і за людей, які мають мудрість радіти з нами!

Нехай Господнє благословення завжди супроводжує ваш пошук гармонії між духом і вродою, силою й делікатністю, мудрістю та її практичним застосуванням. Молюся, щоб ваші рішення, прийняті впродовж цієї подорожі книгою, принесли зміни в кожну сферу життя, даруючи радість та здоров’я вам і близьким для вас людям.


[1] Foods that Soothe Swollen Cells (їжа, яка заспокоює запалені клітини) // First. – 2006. – January, 30. – S. 27.

Попередній запис

Біблійна їжа, що допомагає утримувати здорову вагу (закінчення)

Яблучний оцет Цинамон Кориця входила до складу священної олії для помазання Ковчега як пророчий символ помазання ... Читати далі

Наступний запис

Секрети косметичної індустрії

Поговорімо про щоденні ранкові процедури. Зазвичай ми не замислюємося, які косметичні засоби використовуємо, з чого вони зроблені, як впливають на ... Читати далі