Не одежа красить людину (Мт. 13:54-58)

І вони спокушалися Ним.

Триває прадавня суперечка між прихильниками твердження «Зустрічають по одежі» і твердження «Не одежа красить людину». Хто має рацію? Ці розмірковування не вирішать суперечки, але думаю, що Євангеліє схиляється до другого варіанту – «Не одежа красить людину».

Сьогоднішній уривок виразно показує помилку мешканців Назарета, які знехтували теслею, товаришем з пісочниці й школи, кимось звичайним, тим, із ким зустрічалися щодня. По-іншому зреагували б, мабуть, якби до них звернувся аристократ, можливо, чужоземець, хтось, кого рідко бачили.

А насправді важливим є не те, ким ти є, яку туніку носиш і звідки походиш, а те, чи маєш що сказати. Ісус мав, але, попри це, мешканці Назарета знехтували Ним. Сьогодні промовляє до нас. Чи Його очікує таке саме розчарування?

Попередній запис

Оптимізм і реалізм (Мт. 13:47-53)

Вилучать злих з-поміж праведних. Варто бути оптимістом, але за умови, що цей оптимізм буде поєднаний з реалізмом. У сфері віри ... Читати далі

Наступний запис

Пророки потрібні тепер (Мт. 14:1-12)

До нього Іван говорив. Якщо маєш владу й гроші, то маєш усе. Люди люблять тебе, друзі говорять компліменти, маєш успіх ... Читати далі