У чому стабільність християнина

Людина, яка знає, що навколо неї насправді відбувається, завжди перебуває в стабільнішому стані, ніж людина, яка НЕ знає, що навколо відбувається.

Ти стабільний у житті, коли знаєш істину. А істина міститься в благодаті.

Бачачи Бога Богом благодаті, ти починаєш бачити своє справжнє становище в Божих очах. Ти починаєш більше розуміти те, що відбувається в твоєму житті і в житті всього світу. Тому ти стабільніший, ніж ті, хто не розуміє благодаті.

Благодать дає тобі непорушну стабільність. От чому благодать у Біблії йде паралельно з миром (стабільністю): “Благодать вам і мир нехай примножаться” (1Пет. 1:2).

Така фраза зустрічається в Новому Завіті безліч разів. При цьому дієслово тут використовується в однині, об’єднуючи благодать і стабільність в єдине ціле.

Любов Божа незмінна, благовоління Боже незмінне, благодать Божа незмінна. Тому людині, яка живе по благодаті, є на що спиратися.

Життя під законом нестабільне. Ти то дотримуєш його, то ні, і майбутнє твоє невизначене. І це до такої міри нестабільний стан, що Біблія називає його прокляттям: “А всі ті, що утверджуються на ділах закону, перебувають під прокляттям. Бо написано: “Проклятий усякий, хто не виконує постійно всього, що написано в книзі закону”” (Гал. 3:10).

Ісус звільнив нас від цього прокляття: “Христос відкупив нас від прокляття закону, ставши за нас прокляттям (бо написано: “Проклятий усякий, хто висить на дереві”)” (Гал. 3:13).

Натомість Бог дає нам благодать і мир – щодня, щогодини, щомиті! Вибери стабільне життя! Вибери благодать!

За матеріалами сайту http://bogblag.blogspot.com

Попередній запис

Христос і стабільність

Пророцтво про руйнування храму, Джеймс Тіссо Людям властиво бажати стабільності: нехай у мене не все ідеально, ... Читати далі

Наступний запис

Стабільність у нашому житті

Цілком зрозуміло, що більшість людей хоче стабільності, мало хто хоче жити в часи перемін. Інша справа, що наші бажання часто ... Читати далі