Навіщо згадувати про астрологію?

Чому люди попри те, що астрологи постійно помиляються у своїх прогнозах, вперто продовжують звертатися до їхніх сумнівних послуг? Напевно, мало хто ставив собі це запитання. Вірні – через те, що «ідол у світі ніщо і що немає іншого Бога, крім Єдиного» (1Кор. 8:4); ті, хто звертається до послуг астрологів, – над такими темами не задумуються, бо інакше не зверталися до їхніх послуг; решті населення – це питання взагалі байдуже, з чим її, цю решту, можна привітати і за неї потішитися. Виявляється, байдужість у деяких випадках буває корисною річчю. Але все ж таки, чому люди вдаються до послуг астрологів?

Певно, найпоширеніша причина – це страх перед майбутнім, а точніше, перед непевністю, неясністю майбутнього. А завдяки астрології дехто намагається позбутися цієї непевності, «прояснити» її. Навіть, якщо це передвіщатиме нічого доброго.

Дехто ж намагається «обманути» це майбутнє, ніби «перепрограмувати» його, домовившись про це з астрологом. Звучить взагалі-то абсурдно, проте не менш абсурдно, коли люди вважають, що далекі сузір’я якимсь чином впливають на їх долю.

І третя причина, як на нашу думку, – це наслідок безвір’я. І якщо люди не поклоняються Творцю, тоді вони починають поклонятися Його творінню. «Вони замінили істину Божу неправдою і поклонялися, і служили тварі замість Творця» (Рим. 1:25), – судячи зі слів апостола Павла, ця духовна хвороба не є винаходом нашого часу, а завжди супроводжувала людство з усіма сумними наслідками, про які апостол не забув вказати (див. Рим. 1:26-32).

Взагалі, навіщо згадувати про ці ідольські речі? Хіба вірні не знають, що вони від лукавого і в тому немає нічого доброго? Звичайно знають, от тільки забувають, що світ повен людей, які ці оманливі нісенітниці сприймають всерйоз, і кому як не вірним вказувати на це, застерігати і переконувати в дієвості біблійних слів: «Споживіть і побачите, що благий Господь. Блажен муж, що уповає на Нього» (Пс. 33:9).

Редакція сайту

Щоб завантажити цей запис у форматі doc натисніть на посилання:
docНавіщо згадувати про астрологію?


Ваш коментар:

Попередній запис

Астрологи отримують інформацію від бісів

Інтерв’ю зі священиком Олександром Шимбалєвим: – Що церква має проти астрології? – По-перше, астрологія культивує в людини світогляд невідворотності. На ... Читати далі

Наступний запис

Чому ще жива астрологія?

Тема астрології, яка наприкінці 80-х років пережила потужний спалах популярності в нашій країні, досі залишається однією з найбільш обговорюваних і ... Читати далі