Шукати Царство Боже

Слово «царство» має дуже ясне значення і в українській мові, і грецькій мові, і івриті: царство, царювання, царська влада чи володіння.

Таким чином, ми можемо зробити висновок, що Царство Боже має Царя – Бога. Царство Боже має бути під владою Царя. І Він там володіє усім.

Шукати Царство

Шукання Царства ставиться на противагу пошукам того, що шукають усі люди, до чого прагнуть усі, хто живе на землі – що пити і в що одягнутися? Іншими словами, якщо я додаю свої сили до того, щоб піклуватися і метушитися про земне, якщо цим зайняті мої думки, то я НЕ ШУКАЮ ЦАРСТВО БОЖЕ. Ось таке значення слова «шукати» наводять нам грецькі словники.

Шукати – розшукувати, домагатися, прагнути, запитувати, вимагати, досліджувати, вивчати, відчувати відсутність.

Цар

Як ми вже казали, у царстві є Цар, якому усі інші повинні служити. Він усім керує. Слово каже, що ми створені, як Його творіння на справи, які Він нам призначив виконувати. Тепер залишилося розібратися і визначитися нам самим:

В ЯКОМУ царстві я перебуваю, ХТО там цар, КОМУ я служу і ЧИЇ бажання виконую.

Не можна служити двом панам. Один завжди буде осторонь. Це дуже ясно видно в наших звичайних життєвих питаннях. Коли потрібно йти на батьківські збори, або на ювілей, а прихильність до роботи не дозволяє бути вільною. І ти ЖЕРТВУЄШ тим або іншим запрошенням.

Але якщо ви захворіли або ваші діти, то доводиться жертвувати роботою. Хоча часто ми до «останнього» готові працювати, навіть хворі. Чи ще щось станеться, що зможе «перебороти» владу роботи над вами. Для чого я це пишу? Дуже часто ми кажемо самі собі, що НЕ МОЖЕМО щось зробити з якихось причин. Я кажу про духовні речі. Не можемо піти на зібрання, щоб послужити братам і сестрам, не можемо посидіти і спокійно почитати Біблію. Не можемо «зачинити за собою двері і помолитися». Бо є в нашому житті те, що ми ставимо вище за це.

Я не проти, щоб ми працювали, доглядали за домом, готували їсти, займалися дітьми. Метою нашого міркування є Царство Боже і Цар.

Передусім Ісус каже нам шукати, прагнути, домагатися, розшукувати Царство Боже. Причому, передусім.

Давайте поміркуємо. Як би ви шукали якусь країну?

  • відклали б звичайні справи
  • знайшли б мапу або провідника
  • запитували б у людей про це місце (у кого запитувати і як пояснити те, що я шукаю)
  • не відволікалися б на шляху (якщо це місце для вас найважливіше)

Для того, щоб щось шукати потрібно або щось знати про це місце, щоб не пройти повз, або мати мапу чи провідника, який приведе і скаже, що ми вже на місці.

Навіщо шукати?

Дуже важливе питання. Відповівши на нього, ми зможемо мати і мету і основу. Напевно, часто самі говорили або чули від когось, що людина не хоче «підставляти іншу щоку», не хоче бути жертовною, не хоче відмовитися від гордості, не хоче любити ворогів, а навпаки, мстити. Тут насправді важливо побачити, що ця людина НЕ ШУКАЄ Царство Боже. Якщо вона християнин, то шукає вона щось своє, те, що їй намалювали або вона сама собі це вигадала.

Вона може робити деякі добрі справи, може ходити в церкву, співати псалми. Може навіть читати Біблію за певним планом. Але вона не хоче жити за законами цього Царства. Теж саме і з багатьма християнами. Нам подобається говорити про Божу любов і прощення, про прекрасні небеса і страждання Христові. Але «мати ті ж відчуття», «померти з Христом», … це зараз неможливо. Можливо, потім.

Я не кажу, що всі такі. Але я знаю, що каже Слово. Багато-хто (більшість) йде широкою дорогою. І мало-хто знаходить вузькі ворота. Є ті, хто буде з Господом на небесах, а є ті, хто врятуються, але «як би з вогню». І вибір за нами сьогодні. Справа Божа – це Церква, що виконує Його волю. Якщо ми ведені Духом, то говоритимемо Його слова, житимемо Його життям.

Отже. Як би ми описали те, що шукаємо? Ми б шукали тих, хто не шукає влади над іншими людьми, не панує, але служить і готовий пожертвувати собою заради інших.

Наші слова

Часто, коли ви пробули певний час в якійсь країні, і говорили іншою мовою – це накладає відбиток на стиль вашого спілкування. Чи були в компанії людей, мова яких відрізняється від вашої. А якщо ви зберетеся в іншу країну, навіть на певний час, то вивчатимете мову і особливості цього місця.

Шукати Царства в даному випадку – це учити мову Царства.

Думки

Готуючись до переїзду в іншу країну, ви вчитиметеся думати і жити як вони. Сказано, що ми маємо розум Христовий, а значить і здатність мислити має бути від Бога.

Усе залишити

Для емігранта цілком природно усього позбутися в тій країні, з якої він від’їжджає. І вже тим більше, він навряд чи щось важливе купуватиме. Бо його основне житло в іншому місці. Нам приготоване місце, але ми самі можемо відмовитися від нього і вибрати інше.

За матеріалами сайту https ://dom-na-vostoke.ru

Наступний запис

Три думки про Царство Боже (Небесне)

"Покайтеся, наблизилося бо Царство Небесне" (Мф. 4:17) Царством Божим називається дія благодаті Святого Духа в людині, яка увірувала в Ісуса ... Читати далі