Чи є справді рай?

Так, рай справді існує. Те, що більшість людей називають «раєм» – це вічне місто, яке Біблія називає «Новим Єрусалимом» (див. Одкр. 21:2). Воно буде неймовірним. От його невеличкий опис:

«Кришталево чиста річка тектиме від трону Божого і Агнця [Ісуса] через усе місто. Обабіч річки буде рости дерево життя, що приноситиме дванадцять плодів кожного місяця. Вулиці будуть із чистого золота, неначе прозоре скло. Мури міста будуть зроблені з різних коштовних каменів: смарагдів, оніксів, аметисту, топазу тощо. Не буде потреби ані в сонці, ані в місяці, не буде потреби в храмах чи церквах. Бо присутність Господа буде і світлом, і церквою» (див. Одкр. 21 та 22).

Однак справжня краса раю от у чому: «І почув я гучний голос з неба, який говорив: ось, скинія Бога з людьми, і Він буде жити з ними; вони будуть Його народом, і Сам Бог з ними буде Богом їхнім. І витре Бог усяку сльозу з очей їхніх, і смерти не буде вже, ні плачу, ні крику, ні недуги вже не буде, бо колишнє минулоОсь, творю все нове» (Одкр. 21:3-5).

Рай належить Ісусові. Він його створив. «Бо Ним створено все, що на небесах і що на землі, видиме i невидимеусе Ним i для Нього створено» (до Колоссян 1:16).

Хоча Ісус прийшов на землю як Спаситель, одного разу Він засяде як Суддя. Усі люди, що колись жили, воскреснуть із мертвих і постануть перед Його Судом (див. Одкр. 20:11-13).

У такому випадку, чи не розумно дізнатися, що говорив Ісус, і як потрапити в рай?

Багато людей думають, що для того, щоб потрапити в рай, треба жити похвальним життям, чи хоча б намагатися уникати серйозних гріхів, як от вбивства.

Але от що сказав про це Ісус: «…Кажу бо вам, якщо праведність ваша не перевершить праведности книжників і фарисеїв, то ви не ввійдете до Царства Небесного» (Мф. 5:20). Книжники та фарисеї були релігійними прикладами для наслідування. Вони були добрими, «святими» людьми!

Ісус повторив слова пророка Ісаї, що ніхто не заслуговує на рай. Ніхто не може бути достатньо добрим. Добрі справи – це не дорога до раю. Через це і прийшов Ісус на землю, щоб ми могли мати вічне життя.

І от як це зробити. Рай – це подарунок для тих, хто вірить в Ісуса. «Усякий, хто вірує в Нього, не загинув, а мав життя вічне. Бо не послав Бог Сина Свого в світ, щоб судити світ, а щоб світ спасся через Нього» (Ін. 3:16;17).

Коли починаються наші стосунки з Ісусом, то вони триватимуть вічно. Наші імена стають записаними в книзі життя. Ісус сказав: «Хто слово Моє слухає і вірить у Того, Хто послав Мене, той має вічне життя і на суд не приходить, а перейшов від смерти до життя» (Ін. 5:24).

Стосовно раю в нас є вибір: чи відгукнутися на заклик Ісуса і прийняти Його дар вічного життя, чи відкинути його.

Ісус сказав: «Воля Того, Хто послав Мене, є та, щоб кожен, хто бачить Сина і вірує в Нього, мав життя вічне; і Я воскрешу його в останній день»  (Ін. 6:40).

За матеріалами сайту https://www.everystudent.com

Наступний запис

Рай, Пекло, Нова Земля

Є Рай або Пекло? Чи існують рай і пекло? Звичайно, існують! І вони починаються ще в цьому житті. Чи чули ... Читати далі