Де є корінь брехні?

Для чого людина обманює? Ви ніколи не ставили перед собою такого запитання? Стається це з багатьох причин, але в цій статті ми розглянемо найбільш поширені з них.

  1. Щоб приховати свій гріх (перед ближнім, на сповіді);
  2. Щоб виправдати свої хиби і помилки, а часто і перекинути провину з себе на інших;
  3. Щоб виглядати кращою перед людьми;
  4. Щоб мати якусь користь, щось здобути (владу, кар’єру, гроші, славу);
  5. Зі страху.

На перший погляд, людина, яка обманює, не хоче чогось поганого, не бажає собі або комусь зла. Проте ми повинні розуміти, що кожна брехня – це вже зло. Біблія каже нам, що сатана є неправдомовцем і батьком брехні.

А все починається з маленької “невинної” неправди, а переростає у відверту брехню. Нам є легко звинувачувати політиків у тому, що вони в черговий раз нас обдурили, але спершу маємо визнати перед собою і Богом, що ми самі їх вибрали, купившись на їхні обіцянки. Ці можновладці знову і знову нас обманюють, а ми немов риба в річці “клюємо” на ту ж саму “наживку”. Чому? Бо в кожній людині є корінь брехні, з яким потрібно радикально розійтися.

Звільнення від духу брехні

З раннього дитинства я обманював батьків, друзів. Цьому мене не треба було вчити, бо кожного разу на це була “важлива” причина: то двійка в щоденнику, то зробив якусь шкоду, то щось інше потрібно було приховати. Батьки це зрозуміли і часто мене карали (доводилось і на колінах стояти на гречці з табличкою “брехунець”). Але це не допомагало. Я не хотів зрікатися духу брехні, мені було з ним добре співпрацювати, і незважаючи на все потопав у цьому гріху далі. Цікавим є те, що я розумів, що це погано, але виправдовував себе тим, що це є потрібно, що по-іншому не зможу, радів з того, що обманюючи кількох людей, пам’ятав, що кожному з них сказав.

Але коли я зустрівся з Ісусом Христом, то Він звільнив мене від цього гріха. Господь є Правда, у Ньому немає жодного лукавства чи фальші, і коли я віддав Йому цей гріх, то отримав прощення і зцілення.

Народна мудрість каже: з брехнею світ обійдеш, а назад не повернешся.

Гріх у своїй суті – це також брехня в яку людина вірить. Вона її поневолює і робить нещасливою.

Біблія про гріх брехні

Боже Слово говорить нам, щоб ми не брехали жодною брехнею, бо добра з цього не вийде (пор. Сир. 7:13). У Євангелії від Івана сказано, що диявол від початку не тримався правди і що в ньому немає правди (пор. Ін. 8:44). Тому той, хто бреше, є дитиною сатани, хоч якби він виправдовував свій гріх, а той, хто кається і живе правдою, стає сином (дочкою) Бога.

Апостол Павло пише, щоб ми відкинувши від себе брехню, говорили один одному правду (пор. Еф. 4:25).

Пам’ятаймо, що вперше збрехав диявол в едемському саду. Це була напівправда, в яку повірили Адам і Єва. Тоді в них відкрилися очі, і вони пізнали, що вчинили гріх – не послухали Бога. Тож будьмо пильні, біймося образити нашого Спасителя навіть найменшою брехнею, щоб не втратити місця в Небесному Царстві, бо знаємо з Біблії, що всі ті, що обманюють отримають частку у вогненному озері (Одкр. 21:8)

За матеріалами сайту http://slovozyttіa.blogspot.com

Попередній запис

Ніколи нікого не обманюйте!

Бо як би не намагався хтось приховати правду, про неї все одно колись дізнаються! І до того ж, як правило, ... Читати далі

Наступний запис

Наслідки неправди

Вигнання Адама і Єви з раю, Бенджамін Вест Можна багато говорити про неприпустимість неправди, про її ... Читати далі