ВСТУП

Суть цієї книги полягає в одному простому питанні: чи потрібне щось ще, якщо є добро?

У наш час слова добро і Бог сталі майже синонімами. Ми вважаємо, якщо суспільство щось вважає добрим, значить, Бог неодмінно має цьому благоволити. Щедрість, упокорювання і справедливість – це добро. Егоїзм, гордовитість і жорстокість – це зло. Різниця здається очевидною. Але хіба це все? Якщо добро настільки очевидне, то чому в Біблії написане, що ми повинні навчитися розрізняти, де добро і де зло (див. Євр. 5:14)?

Апостол Павло пише: «І не стосуйтесь до віку цього, але перемініться відновою вашого розуму, щоб пізнати вам, що то є воля Божа, добро, приємність та досконалість» (Рим. 12:2). Ми не можемо розрізнити, що істинно добре для нашого життя, поки не оновиться наш розум. Без преображення, що відбувається через оновлення розуму, ми втрачаємо дивне, наповнене Богом і доступне нам у Христі життя.

Раніше створення світу Бог створив план для вашого життя. Цей план містить ясну мету, неосяжну радість і велике задоволення, і разом з Його волею для вас він абсолютно і повністю добрий. Але є і фальшиве хороше, яке перешкоджає прийняттю Божого кращого.

На жаль, багато хто з нас задовольняється підробкою. Несвідомо (а іноді і свідомо) ми відкидаємо Бога в гонитві за речами, які тільки здаються хорошими.

Лідери першої церкви неодноразово попереджали нас про обман (обманюватися означає вірити, що ми живемо згідно з істиною, хоча насправді це не так). Сам Ісус попереджав, що в наш час обман буде настільки витонченим, що навіть обрані стануть його здобиччю. Чи можна легковажно ставитися до цих попереджень? Чи можемо ми відмахнутися від них, припускаючи, що не схильні до обману і здатні інтуїтивно відрізняти добро від зла?

Добра новина в тому, що Бог не намагається приховати від нас Своє найкраще. Він обіцяє: хто шукає, той знайде. Якщо ми присвятимо себе пошуку істини, протилежне до неї не захопить нас зненацька. Питання в тому, чи будемо ми дивитися на Джерело істини чи обмежимося поверхневим знанням про Бога і Його добру волю? Я сподіваюся, що, читаючи цю книгу, ви сильніше затвердитеся в рішенні ніколи не погоджуватися на менше, ніж найкраще, що є для вас у Бога.