Розділ 42: Розсудливість у служінні Богові

ХРИСТОС:

Моя дитино, ніколи не будь цілковито бездіяльним. Намагайся мати достатньо інтересів та занять, щоб бути розумно зайнятим завжди.

Стережись, однак, надмірної активності. Незалежно від того, що робиш, обов’язково візьми до уваги межі своєї сили. Різні люди мають різні таланти, можливості і силу. Ти не можеш триматись нарівні з кожним в усьому.

Фізичні вправи слід практикувати з розсудливістю. Їх не мають виконувати усі однаковою мірою. Кожна людина повинна підбирати свої вправи відповідно до сили і щоденних занять. Крайня любов до фізичних вправ часто є ще одною формою гордині чи марнославства. Зрештою, вона завдасть шкоди твоєму здоров’ю.

У будь-якій праці – фізичній чи розумовій – ти повинен бути сам собі паном. Не дозволяй жодному інтересові мати владу над собою. В іншому випадку він поступово спаралізує твої кращі судження і зробить тебе своїм рабом. Ти більше не будеш спроможним робити те, що найкраще для тебе. Твої думки і бажання контролюватиме цей сильний інтерес.

Завжди намагайся відстоювати внутрішню свободу від усього. Лише тоді будеш спроможним думати правильно і вибирати те, що правильне і дійсно добре для тебе.

У своїй зовнішній діяльності не намагайся здаватися кращим чи відмінним від звичайних добрих людей навколо тебе. У громадських справах стережися показухи. Той, хто дійсно кращий за інших, намагається бути кращим у Моїй присутності та заради Мене, а не задля захоплення чи людської похвали.

Твій найперший обов’язок завжди – виконувати звичайні обов’язки повсякденного життя. Виконуй їх настільки досконало, як можеш, заради Мене. Сповнивши ці обов’язки, можеш іти за власними схильностями, але будь далеко від людських очей. Бери участь у спільних Богослужіннях без непотрібної показухи. Якщо хочеш робити речі понад твій для Мене обов’язок, виконуй їх приватно, де лише Я бачитиму і хвалитиму тебе.

РОЗВАЖ:

Знову й знову стикаюсь із фактом, що мій найгірший ворог – моя нерозумна любов до себе. Вона безглузда, бо шукає крихкої слави і обмеженого задоволення в той час, коли їй слід змагатися за вічну славу і досконале задоволення Неба. Навіть у намаганні стати кращим і святим часто маю хибні мотиви. Я прагну цього для власної слави, а не для Божої. Він хоче, аби я удосконалював себе, тобто, щоб ставав більш подібним до Нього у своєму щоденному житті, а я продовжую хотіти здаватись кращим за людей, що навколо тебе. Як результат цієї сліпоти, моє духовне життя залишається слабким і несталим. Моє удосконалення повинно розпочатись з душі, у моєму мисленні, намірах і моїй меті. Коли Бог стане основною метою мого життя, почну проявляти рівновагу і розсудливість у своїх зовнішніх вчинках.

МОЛИСЯ:

Всемудрий і люблячий Отче, дякую за дуже дорогоцінний сьогоднішній урок. Поки мислитиму правильно, практикуватиму розсудливість у щоденному житті. Якщо Ти дійсно моя основна мета, якщо бажаю Твоєї Волі в усьому, я уникатиму багатьох безглуздих крайнощів. Знаю, що бачиш мої зусилля і що Ти задоволений, поки я розумно роблю все можливе. Коли я зловживаю і вдаюсь до крайнощів, то зазвичай роблю це з егоїстичних міркувань. Саме тому допоможи мені жити врівноваженим життям, принаймні уникаючи навмисного вдавання. Нехай всі мої захоплення та увага будуть звернуті до Тебе. Поки йтиму за Твоїми святими настановами, ніколи не стану рабом свої роботи чи якоїсь іншої створеної речі. Найбільша жертва, якої просиш у мене саме тепер, – вірність моїм щоденним обов’язкам. Не дозволяй мені вдаватись до крайнощів, а дозволь робити все можливе заради Тебе. Амінь.

Попередній запис

Розділ 41: Перешкоди до миру душі

ХРИСТОС: Моя дитино, як Я вже сказав тобі, де є спокій, там і знайдеш Мій мир. Мій мир не покидає ... Читати далі

Наступний запис

Розділ 43: Божа мудрість у щоденному житті

ХРИСТОС: Моя дитино, нехай навчу тебе трохи Своєї небесної мудрості. Цей дар більш дорогоцінний, ніж усе золото і багатство землі. ... Читати далі