Розділ 24: Уповання на Бога

ХРИСТОС:

Моя дитино, кожна людина мусить мати друга, якому може довіряти. Без такого друга не можеш жити щасливо. Чим більше той товариш значить для тебе, тим більше щастя він приносить тобі.

Яка людина, який друг може значити для тебе так багато, як Я? Хто думає про тебе так багато, як Я? Розваж, як багато Я зробив для тебе і легко зрозумієш, що Я – твій найвірніший друг.

Зневажати Мене – означає зневажити Того, Кого потребуєш найбільше, Того, Хто любить тебе найбільше. Коли віриш у людей, не усвідомлюючи Мого місця у своєму житті, ти будуєш на піску. Увесь розум, сила, кожна добра річ – Мої дари. Без цих дарів ти – ніщо, а твоє життя – змарновані зусилля.

Твої друзі – люди можуть підвести тебе, принаймні тим, що неспроможні допомогти тобі в усьому. Їхні судження можуть бути цілком помилковими, і вони можуть ввести тебе в оману, коли бажають допомогти тобі. Ти знайдеш досконалу і надійну дружбу лише в Мені, у Моїх ангелах і святих. Нехай твоє найбільше довір’я та віра буде в Мені завжди.

РОЗВАЖ:

Людей часто обманює зовнішність. На деяких людей справляють враження лише видимі результати, їхня похвала безвартісна, бо вони нездатні побачити внутрішнє добро інших. Чи вони не розуміють, які короткі випробування і радощі теперішнього життя. Чи я такий обмежений, або, навпаки, я намагаюся наслідувати Божий спосіб мислення? Чи моя довіра до Нього хитається через судження людей, захоплених земними благами? Не Бог залишає мене в біді, а я підводжу Його. Я відмовляюсь довіряти Йому повністю, дозволивши Йому керувати моїм повсякденним життям, як Він бажає. Як наслідок, я слабну або зазнаю невдачі в найбільшому життєвому досягненні – щоденній боротьбі за добро і святість.

МОЛИСЯ:

Мій Боже, що може бути безглуздішим за думку, ніби я можу керувати своїм щоденним життям без Твого проводу і допомоги? Однак у багатьох випадках думаю саме так. Я займаюсь своїми справами, не радячись з Тобою. Ти – моє найпевніше прибіжище і моя слава, моя надія і всесильний Помічник. Без Тебе я справді ніщо, а моє життя – змарновані зусилля. Лише з Твоєю допомогою можу сподіватися досягнути вічного небесного успіху. Нехай ніколи знову не похитнуся в своєму довір’ї. Жодна особа, жодна річ чи подія не захитає знову моєї довіри до Тебе. Я цінуватиму своїх друзів за те, чого вони варті, але ніколи не думатиму про них більше, ніж про Тебе. Моя вірність буде спочатку Твоїй святій Волі, а потім усім іншим. Амінь.

Попередній запис

Розділ 23: Головна надія людини

ХРИСТОС: Моя дитино, поки ти на землі, ти змушений використовувати їжу, відпочинок, ліки, товаришування та інше. Однак не роби помилки, ... Читати далі

Наступний запис

Розділ 25: Віра в Божественне Провидіння

ХРИСТОС: Моя дитино, усе на землі потребує Моєї підтримки, щоб тривати в існуванні. Навіть на мить не можу забрати Свою ... Читати далі