Розділ 22: Божественна чеснота надії

ХРИСТОС:

Моя дитино, одна з найпрекрасніших чеснот у твоїй душі, – чеснота надії. Я вклав її туди крихітним зерном на твоєму хрещенні. Вона мала зростати і допомагати тобі в часі життєвих випробувань і труднощів. Це чеснота, що змушує тебе бажати Мене як Найвищого Добра. Вона надихає тебе чекати з нетерпінням безкінечних радостей Неба і довірливо сподіватися Моєї допомоги, необхідної для досягнення вічного життя.

Ця чеснота заспокоює усі страхи і хвилювання щодо твого спасіння. Вона допомагає тобі уповати на Мою силу, бачити Мою доброту і покладатися на Мою любов. Вона робить тебе довірливим і спокійним, коли сумніви і труднощі спокушають тебе відвернутись від Мене у відчаї. Надприродна надія змушує тебе сподіватись Моєї допомоги у твоїх щоденних зусиллях, щоб вести добре життя.

Цей небесний дар надії, однак, є неповним без твоїх щирих щоденних зусиль виконувати Мою Волю у твоєму щоденному житті. Той, хто сподівається осягнути вічне щастя, занедбуючи співпрацю з Божою ласкою, винен у гріху самовпевненості.

Надія вчиняє твої молитви успішними. Я не можу відмовити тому, хто наполегливо і довірливо сподівається на Мою поміч у своїх насущних потребах. Людина надії хоче лише того, що справді необхідне для її кінцевого успіху. Навіть коли вона молиться за земну ласку, то хоче її лише якщо ця ласка удосконалить її чи особу, за яку молиться. Досконалістю цієї ласки є цілковите піддання себе Моїй мудрості в усіх справах.

Божественна чеснота надії дає проникливість розумові, силу – волі, мужність – серцю і витривалість – тілові. Вона робить людину певною перемоги, бо людина покладається на Мене, всезнаючого, всесильного і всемогучого Бога. Ця чудова чеснота приносить відчуття безпеки в душу. Домагайся свого спасіння в надії і не бійся, бо Я ніколи не підведу тебе.

РОЗВАЖ:

Святий Павло каже: “Надією ми спаслися”. Велика правда! З такою чеснотою у своїй душі як можу бути втраченим? Звернуся до Бога з твердою довірою. Я віддам своє життя в Його руки, приймаючи усі Його Заповіді, виконуючи Його Волю, навіть якщо вона важка чи неприємна. Бога не можливо перевершити в щедрості. Він дасть сили, необхідні для цього. Колись я розвину цю святу чесноту надії в собі і знатиму нарешті, що означає бути вільним від страхів і сумнівів. Тоді я посідатиму Божий мир.

МОЛИСЯ:

О, Боже любові, всесильний і всемудрий, звертаюсь до Тебе сьогодні в надії. Хочу бути Твоїм, бо Ти сам хочеш, щоб я належав Тобі. Нехай доведу свою щирість, роблячи все необхідне, щоб здобути цю святу ласку. Ти хочеш дати мені надприродну силу, щоб я став більш досконалим у моєму щоденному житті. Ти ніколи не відмовиш мені в тому, що справді необхідно для мого найвищого успіху. Бажаю почати нарешті провадити життя вірності Твоєму чудовому плану. Якщо я прагнутиму Неба у своїх щоденних обов’язках, багато речей стануть легшими. Сум, знеохочення, страх і відчай не мучитимуть мене ніколи. Господи, вкажи мені шлях. Прагну сповнити Твою святу Волю, ідучи цим шляхом до миру і небесної слави. Справді, Ти іноді можеш вести мене нерівними стежками, але я мушу не забувати, що моя кінцева мета дійсно варта труднощів. Амінь.

Попередній запис

Розділ 21: Вдячність за Божі дари

ХРИСТОС: Моя дитино, нехай вдячність ніколи не залишає твого серця. Ти навіть не уявляєш, що багато чим ти повинен завдячувати ... Читати далі

Наступний запис

Розділ 23: Головна надія людини

ХРИСТОС: Моя дитино, поки ти на землі, ти змушений використовувати їжу, відпочинок, ліки, товаришування та інше. Однак не роби помилки, ... Читати далі