Розділ 94: Розумна любов

ХРИСТОС:

Моя дитино, чим більше вивчатимеш Мій закон, тим краще побачиш, що те, що Я заповідаю, – єдина розумна річ для виконання. Я просто прошу, щоб ти цінував людей і речі згідно з їхньою справжньою вартістю. Ти ображаєш Мене тоді, коли даєш неправильну оцінку людям і речам у своєму щоденному житті.

Ти б не хотів фальшивих грошей замість справжніх. Так само ти не повинен задовольнятись фальшивими цінностями в усьому іншому. Якщо вивчатимеш цю святу чесність, то ніколи не надаватимеш перевагу людині замість Мене.

Коли грішиш заради створіння, ти переоцінюєш його; воно не варте такої високої ціни. Ти вибираєш скороминуще задоволення замість вічнотривалої радості, яку Я хочу, щоб ти мав.

Якщо оцінюватимеш речі, як вони того варті, твоїм першим інтересом буде Моя Воля в усьому. Зараз ти часто обманюєш себе. Ти думаєш, що дієш з любові і милосердя, а насправді керуєшся самолюбними інтересами.

РОЗВАЖ:

Чесне життя – єдине життя, що не принесе жалю розчарування. Бог бажає допомогти мені жити таким життям. Він хоче, щоб я шанував людей і речі відповідно до їх правдивої вартості. Такий стандарт допоможе мені уникнути багатьох помилок. Він навчить мене правдивого значення милосердя і доброти. Мої почуття удосконаляться й очистяться. Я перестану осуджувати людей і речі з упередженням. Егоїстичні мотиви ставатимуть у мені слабшими і більш рідкісними. Почну ставати людиною, якою завжди хотів або претендував бути. Я стану людиною правди, чесною людиною, людиною Божою.

МОЛИСЯ:

Мій Боже, дай мені ласку любити людей і речі відповідно до їхніх заслуг і вартості. Не дозволь моєму серцю контролювати розум. Нехай розум керує моїми емоціями і почуттями, а воля хай контролює мої нерозумні бажання. Даруй мені ласку любити те, що добре, і робити те, що правильне, навіть тоді, коли відчуваю, що роблю інакше. Я не перейматимусь занадто, якщо мої земні друзі підведуть мене. Ти, найкращий і найбільший з друзів, завжди зі мною. Поки я маю Твою любов, поки я на шляху до Неба, у мене вагомі підстави для миру і радості. Амінь.

Попередній запис

Розділ 93: Дружба Божих Святих

ХРИСТОС: Моя дитино, якщо хочеш найщирішої дружби, то знайдеш її в Моїх Святих. Моя Церква проголосила їх Святими, бо вони ... Читати далі

Наступний запис

Розділ 95: Внутрішні вороги людини

ХРИСТОС: Моя дитино, ніщо не дає тобі більше тривоги, ніж твоє бездумне “я”. Поки не здобудеш контролю над своїми тваринними ... Читати далі