Як для Господа

Знайомтеся з головним героєм Туреччини останніх днів. Це мер міста Ерзінь Оккеш Ельмасоглу. Місто розташоване в епіцентрі нищівного землетрусу, але жодна будівля в ньому не була зруйнована. Все тому, що Ельмасоглу не дозволяв незаконне будівництво.

42-тисячний Ерзінь знаходиться на півдні Туреччини, у центрі провінції Хатай. У результаті підземних поштовхів, що відбулися 6 лютого, зруйновані будівлі у всіх районах Хатаю, крім Ерзіня. У місті не з’явилося не тільки руїн, а й навіть уламків, а жоден місцевий житель у результаті не постраждав.

Ельмасоглу пояснює цей феномен дуже просто: з моменту свого обрання він рішуче припиняв в Ерзіні будь-які спроби незаконної забудови. Мер заявив, що будівельні компанії та представники бізнесу постійно чинили на нього тиск, але він не дозволяв нічого зводити на своїй території без ліцензії навіть родичам.

«Зрозуміло, люди завжди знаходять спосіб будувати без дозволу та нагляду. Але навіть якщо неможливо запобігти цьому на 100%, можна скоротити розмах. Я не пішов на компроміс, і це коштувало мені сварки з багатьма людьми. Зате моя совість чиста» (джерело).

До цієї дійсно надихаючої історії можна додати, що якщо корупція вбиває, як це в черговий раз засвідчили кадри руїн турецьких міст, то історія пана Ельмасоглу якраз засвідчила що життя згідно закону всупереч корупції несе життя, мир і процвітання. А також є прямим догоджанням Богові. І це має стати чудовим уроком для всіх нас. Адже доволі багато людей сприймають біблійні речі відірваними від повсякденного життя, через що виникає досить часто цілком парадоксальна ситуація: так людина може щиро вважати себе віруючою, дотримуватися церковних приписів, навіть добре знатися на Біблії… але лише теоретично, бо в практичній площині жити як переважна більшість світу, принаймні в питанні ставлення до фінансів, керуючись принципом: гроші передусім.

Таке ставлення в підсумку приведе людей, навіть тих, хто вважає себе віруючими, до зовсім непередбачуваної ситуації, яку Господь наш Ісус Христос описав такими словами: «Не кожен, хто говорить Мені: Господи! Господи! – увійде в Царство Небесне, а той, хто виконує волю Отця Мого Небесного. Багато хто скаже Мені того дня: Господи! Господи! Чи не Твоїм ім’ям ми пророкували, і чи не Твоїм ім’ям бісів виганяли, і чи не Твоїм ім’ям багато чудес творили? І тоді скажу їм: Я ніколи не знав вас, відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня» (Мф. 7:21-23).

У когось може виникнути зустрічне запитання: А в чому саме полягає воля Господня? – Щоб не вдаватися до розлогих міркувань, які можуть завести в богословський глухий кут, можна відповісти таким чином: виконувати записане в Біблії, зокрема наступний принцип: «І все, що робите, робіть від душі, як для Господа, а не для людей» (Кол. 3:23). Як це чинив мер міста Ерзінь Оккеш Ельмасоглу, можливо, навіть до кінця цього не усвідомлюючи.

Редакція сайту

Щоб завантажити цей запис у форматі doc натисніть на посилання:
docЯк для Господа


Ваш коментар: