Розділ 7: Марнота в щоденному житті

ХРИСТОС:

Моя дитино, марнота є другим іменем нерозумного очікування і безхосенної претензії. Деякі люди очікують надто багато від добрих речей цього світу. Інші претендують бути більшими, ніж вони насправді є, і намагаються привертати до себе більше уваги, ніж справді на те заслуговують.

Марнота марнот і все марнота для тих, хто не любить Мене або відкидає заклик іти за Моїми заповідями. Немає нічого вічного під сонцем. Якщо любиш яку-небудь річ задля неї самої, а не тому, що вона допомагає тобі виконувати Мою волю, ти є жертвою суєти. Смерть відніме всі ці речі від тебе й нічого з них не залишиться. Яким мудрим є той, хто приймає цю правду!

Марнотою є надто ревне намагання осягнути проминаючі багатства й покладати на них свою надію. Марнотою є також надмірне бажання пошани й почестей і переконання у своїй кращості від інших. Марнотою є бездумне слідування за бажаннями тіла й прагнення речей, що пізніше принесуть із собою кару.

Марнотою є бажати собі довгого життя, а мало турбуватися, щоб чесно й добре жити. Марнотою є віддати всю свою увагу дочасному життю, не думаючи про життя, що наступить пізніше. Марнотою є любити те, що швидко минає, замість того, щоб зосередити своє серце на Небі – домі нескінченної радості.

РОЗВАЖ:

Якби мертві могли наново прожити своє життя, вони б інакше все оцінювали! Тепер вони знають, яким нерозумним було все те, для чого вони жили, працювали й навіть грішили. Добрі, однак, тепер радіють із Богом у Небі досконалою радістю, і вони щасливі, бо не хотіли Його ображати задля будь-якої земної потіхи чи слави. Моє життя є моїм вибором. Чи намагатимусь я подобатися Богові в усьому, а чи надам перевагу деяким земним задоволенням над Його святою волею?

МОЛИСЯ:

Господи, подай мені небесну мудрість, щоб я міг навчитися шукати Тебе понад усе. Я хочу знайти Тебе, радіти Твоєю присутністю в моєму житті й любити Тебе понад усе інше. Дай мені розуміти всі речі згідно з їхньою важливістю у Твоїх очах. Подай, щоб я міг розумно уникати підлабузництва, удавання, щоб я міг терпляче зносити тих, хто робить моє життя важчим. Велика мудрість – воювати проти неналежного впливу людських слів і постійно тримати свій погляд на Твоєму святому законі. У такий спосіб, я буду безпечно йти вперед дорогою, що веде до вічного життя, нескінченного щастя і єдиного тривалого успіху. Амінь.

Попередній запис

Розділ 6: Остаточне і найвище добро

ХРИСТОС: Моя дитино, Мої справжні друзі відмовляються від гонитви за речами, що їм подобаються. Вони не хочуть нічого з того, ... Читати далі

Наступний запис

Розділ 8: Голос сумління

ХРИСТОС: Моя дитино, за всяку ціну відкидай чинити будь-яке зло. Краще, щоб весь світ був проти тебе, ніж Я. Хто ... Читати далі