Що таке християнська родина? (Закінчення)

Ввічливість і чемність

Всі одружені люди пам’ятають той час до весілля, коли вони не хотіли розставатися, чекали з нетерпінням зустрічі, піклувалися один про одного і робили все можливе, щоб сподобатися і бути приємним для свого обранця (обраниці). І як часто після весілля, вже ставши чоловіком і дружиною, вони забувають ті маленькі радощі, слова і вчинки, які робили їх стосунки романтичними і приємними. Все рідше чутні слова: “Я тебе люблю”, “Я вдячний Богові за тебе”, “Ти найкращий” і т. д., все частіше вони забувають про люб’язність і чемність у стосунках. І таке ставлення спостерігається не лише з боку чоловіка, але також і з боку дружини. Річ у тім, що слова любові, вдячності і захоплення як і раніше потрібні, щоб мати успіх, як до шлюбу, так і в шлюбі. Тому поставте для себе мету, неодмінно зберегти чемне і ввічливе поводження один з одним, а також не забувайте користуватися ввічливими словами і чемними манерами в стосунках один з одним після весілля.

У наших серцях закладено багато любові, але цей потенціал не на стільки великий, щоб постійно витримувати життя, наповнене поганим і грубим ставленням. Особливо чутливі до зневаги наші близькі. І як будь-яка міцна і сильна рослина потребує вологи і сонячних променів, так само і найміцніша і найвідданіша людина потребує чуйного і чемного ставлення. Насправді, ніхто так сильно не бажає ніжності, близькості, турботи і уваги як рідні люди. Багато шлюбів потерпіли крах саме через втрату ввічливості і чемності в стосунках.

Спільність інтересів

Навіть якщо подружжя любить один одного, вони можуть дуже легко втратити ту єдність і спільність, яка була в них раніше. Зазвичай до весілля закохані роблять усе можливе, щоб краще дізнатися про захоплення і інтереси свого обранця (обраниці), проводять багато часу разом, беручи участь і цікавлячись життям один одного. Після весілля все міняється, чоловік постійно зайнятий, з головою занурений у роботу. У дружини свої домашні справи і проблеми, діти, і всілякі громадські зустрічі і збори. Так непомітно для себе самих вони стають далекими один від одного, їх інтереси і погляди розходяться. Вони вже менше розуміють свого партнера, з’являються непорозуміння і розбіжності, які призводять до сварок і образ.

Проте, заздалегідь передбачивши, усього цього можна уникнути. Я був знайомий з однією сім’єю, в якій чоловік був дуже видатним професіоналом у своїй справі, також і його дружина не в чому не поступалася йому. Вони були надзвичайно зайняті кожен своєю роботою. Але вони не дозволяли, щоб робота і кар’єра розвела їх у різні боки. Кожен вечір вони читали разом. Ділилися своїми проблемами, хвилюваннями, надіями і радощами. Вони молилися разом і поклонялися разом Богу. З роками їх шлюб міцнішав, а їх любов ставала більш сильною і відданою. Безглуздий той чоловік, який не ставить над усе турботу про свою дружину та її потреби. Якщо чоловіка не хвилюють інтереси дружини – це не ознака розуму і мудрості, але дурості і безумства, оскільки він не піклується про свій безцінний скарб, який Бог дав йому. Шлюб – це не означає знайти правильну людину, це означає бути правильною людиною. Щоб бути правильною людиною, необхідно мати правильні стосунки з Ісусом Христом. Тоді ви матимете правильні стосунки один з одним.

Як уникнути нерозуміння

У шлюбі не має бути місця таким думкам як, хто перший повинен робити крок на зустріч, або чий це обов’язок першим просити вибачення. Справжня любов ніколи не роздумує над цим. Якщо образливі і гнівні слова були сказані, то вам треба звернутися до Божої мудрості і застосувати пораду написану в Посланні до Ефесян 4:26: “Гніваючись, не грішіть: нехай сонце не заходить у гніві вашому“. Тобто не лягайте спати до тих пір, поки між вами не наступить повне примирення і прощення. Проста фраза “прости мене” принесе не лише мир у серце, але і спокійний міцний сон. Для того, хто дійсно любить – це величезна радість простити першим. У подружньому житті немає місцю гордості. Ви не дозволяли собі цього до одруження, так не дозволяйте цього і зараз.

Ісус Христос у вашому домі

Якщо у вашому щоденному сімейному спілкуванні немає Ісуса Христа і Слова Божого, то це просто смертельна помилка. Його присутність у вашому домі життєво потрібна. Він любить вашу сім’ю і хоче бути бажаним гостем у вашому домі в будь-який час. Ніколи не створюйте ситуацію в домі чи в стосунках, за яких вам незручно було б запросити Ісуса до себе в гості. Ніякої справжньої і глибокої любові не може бути у вашій сім’ї без Христа. Між чоловіком і дружиною можуть існувати певні угоди, вони навіть можуть нібито жити в мирі і злагоді, проте немає нічого дійсно міцного і надійного в цьому світі без Христа – Сина Божого. Серце родини – це дружина, голова родини – чоловік, голова кожного чоловіка – Христос, голова Христа – Бог. “Хочу також, щоб ви дізналися, що всякому чоловікові голова Христос; голова жінці – чоловік, а голова Христу – Бог” (1 до Коринф’ян 11:3).

Попередній запис

Що таке християнська родина? (Продовження)

Взаєморозуміння і пристосування Кожна людина знає, що перший час у людей, які щойно одружилися, будуть зіткнення і притирання. Усі ми ... Читати далі

Наступний запис

Чоловік – голова сім'ї

По-перше, необхідно визнати той факт, що чоловіки і жінки відрізняються один від одного. Чоловікам властиві чоловічі якості, а жінкам – ... Читати далі