Шкода від гріха

Замість того, щоб каятися в численних скоєних гріхах, люди винайшли, як для них, більш прийнятну альтернативу – доводити собі та оточенню, що вони не такі «як інші люди» (Лк. 18:11), тобто є значно гірші люди, ніж вони. Щойно наведена цитата з притчі при митаря і фарисея переконує нас у тому, що в такому підході до уникнення  відповідальності за скоєне, у намаганні не каятися, врешті-решт, немає нічого нового, таке ставлення до гріха було притаманне людству з давніх-давен.

Подібне ставлення може набувати і форми, коли люди знаходять для себе гріх (реальний чи уявний), який знову ж таки, як на їх думку, не йде в жодне порівняння з усіма їхніми гріхами. Тому, виходячи з їх «непомильної» логіки, якщо вони цього гріха не коять, вони залишаються цілком «пристойними» людьми. «Пристойними», звісно, на їх думку. Господня думка з цього приводу їх мало цікавить.

У цьому підході теж немає нічого нового. Христос напередодні Своїх хресних страждань попереджав учнів: «Виженуть вас із синагог; прийде навіть час, коли всякий, хто вбиватиме вас, буде думати, що тим він служить Богові» (Ін. 16:2). Тобто інакшість інших людей робить нас автоматично «кращими», особливо, якщо ми боремося з цією «інакшістю». У наших сьогоднішніх реаліях подібний підхід часто набуває форми нетерпимості до гомосексуалістів.

Відразу зауважимо, що гомосексуалізм є гріхом, «мерзотою» перед Богом (Лев. 18:22), гріхом, який не дозволить будь-якій людині мати повноцінні стосунки з Богом, наслідувати Його Царство: «Не обманюйте себе: ні блудники, ні ідолослужителі, ні перелюбники, ні малакії, ні мужоложці, ні злодії, ні лихварі, ні п’яниці, ні лихословці, ні хижаки – Царства Божого не успадкують» (1Кор. 6:9,10). Все так, але багато людей у своєму неприйнятті цього гріха чомусь не помічають інших гріхів, які не менш згубні для людини як гріх гомосексуалізму. Варто лише уважно перечитати наведену цитату апостола Павла: зауважте, що окрім гомосексуалістів («мужоложців»), там перераховані інші гріхи, які притаманні так чи інакше кожному з нас. Проте багато людей цього не помічають, зупиняючи свій погляд лише на, так би мовити, «зручних» для них гріхах, тобто тих гріхах, які вони не коять. У підсумку можна простежити за логікою подібних «ревнителів» благочестя:

– Так, я випиваю, (маються на увазі спиртні напої), лихословлю, мав (маю) позашлюбні статеві відносини (у Біблії це зветься блуд), і т.д. і т.п. … проте, дяка Богові, я не гомосексуаліст (чи ще якесь слово, що вживається на позначення осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації)!

Ну, і питається, чим такий підхід кращий за фарисейське: «Боже! Дякую Тобі, що я не такий, як інші люди, грабіжники, неправедні, перелюбники, або як цей митар»  (Лк. 18:11)? Та нічим.

Цікаво також чути аргументи, які наводять викривачі гомосексуалізму, які опанували церковну термінологію: Є блуд, а є протиприродній блуд. Якщо простежити за такою логікою, виходить, що блудити, у принципі, не страшно, адже люди блудять «природно», а не «неприродно»! Дійсно, якщо логіка тут і присутня, то диявольська! Саме він, диявол, майстер підміни понять: адже ключовим у фразі «протиприродній блуд» є саме слово блуд, а не його ознака – протиприродній. Згідно Біблії, «блудники… – Царства Божого не успадкують» (1Кор. 6:9,10), а подальше нагадування мужоложців недвозначне дає зрозуміти, що тут маються на увазі блудники, які коять цей гріх саме «природним» способом.

Так, гріх гомосексуалізму є мерзотою для Бога, про це прямо сказано в Біблії, але для Бога будь-який гріх є мерзотою. Як і брехня, до якої люди вдаються, щоб прикрити інші власні гріхи. У Біблії згадано лише один спосіб як позбутися гріха, і він, цей спосіб, полягає не у вишукуванні чужих гріхів, у, так би мовити, «пошуку скалки в оці ближнього», а в покаянні, у щирому розкаянні в скоєному. Висловлюючись біблійною термінологією, «вийманням колоди з ока власного».

І коли заходить мова про шкоду, яку приносить людям гомосексуалізм, варто окрім цього гріха пригадувати шкоду інших гріхів, зокрема пияцтва і наркоманії, які приносять шкоди значно більше.

Редакція сайту

Щоб завантажити цей запис у форматі doc натисніть на посилання:doc

Шкода від гріха

Ваш коментар:

Попередній запис

Стисло про алкоголізм (закінчення)

Чи правда що в старозавітні часи було лояльніше ставлення до алкоголю, ніж зараз? Вживання вина було необхідною частиною будь-якого свята ... Читати далі

Наступний запис

Стадії алкоголізму

Сьогодні пияцтво є однією з головних причин високого рівня смертності, захворюваності, травматизму і злочинності, а також кризи сім’ї, зниження рівня ... Читати далі