Боже запрошення

Текст:

У світі, який без зупину прагне до успіху, ніхто не хоче програвати, так би мовити, бути аутсайдером. Проте комусь доводиться їм ставати: адже де є переможці, обов’язково мають бути переможені. Яких, зазвичай, буває значно більше.

Проте в більшості людей немає часу, щоб роздумувати про такі прикрості і ризики, вони зайняті більш важливими, як на їх думку, справами – вони намагаються досягнути успіху. Часто, за будь-яку ціну. Ціну, яка деколи виявляється незмірно вищою за досягнутий результат. Або ж не досягнутий. Тут вже як кому пощастить, або ж не пощастить.

Зовсім іншій підхід до життя пропонує Господь Ісус Христос: «Я прийшов, щоб ви мали життя, і подостатком щоб мали» (Ів. 10:10). І умова для такого життя лише одна – визнати в Ісусі з Назарету – Господа та особистого Спасителя.

«Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне» (Ів. 3:16). Отже, життя з подостатком має на увазі два виміри: земний і небесний. І саме на небесному вимірі Господь акцентує більшу увагу: «Не журіться, кажучи: Що ми будемо їсти, чи: Що будемо пити, або: У що ми зодягнемось?… Знає Отець ваш Небесний, що всього того вам потрібно. Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться» (Мт. 6:31-33).

Але люди воліють піклуватися більше за земні речі, при чому часто до такої міри, що зневажають, попросту ігнорують речі небесні. Саме про таке недбале ставлення до вічних, неминущих речей попереджає Христос у притчі про гостей весільних.

«Вони злегковажили та порозходились, той на поле своє, а той на свій торг» (Мт. 22:5), – як часто можна спостерігати подібну поведінку у світі: люди в гонитві за речами матеріальними, скороминущими начисто забувають про те, що кожен з нас покликаний до життя вічного, до неба: «Життя ж наше на небесах, звідки ждемо й Спасителя, Господа Ісуса Христа» (Фил. 3:20).

«Плач… і скрегіт зубів», – от яку долю пророкує Господь тим, хто злегковажив Його запрошенням, проміняв вічні небесні оселі на скороминущі речі світу цього.

А чи певні ви, що подібна доля не очікує вас? Чи почули ви заклик Христовий, чи скористалися Його запрошенням? Якщо ні, то не зволікайте, «уважайте, щоб поводитися обережно, не як немудрі, але як мудрі, використовуючи час, дні бо лукаві!» (Еф. 5:15,16). Щоб ненароком не отримати «одежі весільної» і не опинитися в колі тих, хто проігнорував Боже запрошення.

Редакція сайту

Щоб завантажити цей запис у форматі doc натисніть на посилання:
docБоже запрошення


Ваш коментар: