Віра і терпіння – сили-близнюки (закінчення)

Не забувайте також і про служіння Духа Святого в усьому цьому. Він постійно працює у вас, учить, клопоче і підтримує вашу віру Своєю могутньою силою. Саме в цей момент сила терпіння особливо важлива. До тих пір, поки працює ваша віра, працює і Дух Святий. Без віри Богові догодити неможливо. Терпіння стежить за тим, щоб ви не допустили жодного сумніву чи сповідання страху у свою свідомість. Наскільки б великою не була ваша віра, все одно Той, Хто в нас, більш того, хто у світі.

Вас спіткала спокуса ніяка інша, тільки людська; і вірний Бог, Який не попустить вам, щоб ви були спокушені більше, ніж можете, але разом із спокусою дасть і полегшення, щоб ви могли перенести” (1Кор. 10:13).

Це місце Писання розкриває нам три найбільш важливі речі відносно випробувань: (1) Усі перевірки і випробування відомі людині. Жодна людина ніколи не стикалася з таким випробуванням або перевіркою, які б не були відомі людям. Сатана не має права приносити такі перевірки чи випробування, які відомі йому як небесній істоті та які виходять за рамки людської сфери. (2) Бог вірний. Ви ніколи не зіткнетеся з тим, чого не зможете подолати. (3) У Бога завжди є для нас вихід.

Сатана не може атакувати нас такою зброєю, яка була б сильніша за зброю, дану нам Богом. Сатана обмежений тим, що знайоме і поширене серед людей, а ми ні. У нас є доступ до всього всеозброєння Божого. Наше терпіння ґрунтується на впевненості в тому, що, що б не сталося, Ісус вже дав нам перемогу, якої предостатньо, щоб ми вийшли переможцями.

Багато християн як виправдання своєї невдачі цитують один відомий вірш: “Тим, які люблять Бога… усе сприяє для добра“. Для них це місце Писання каже наступне: “Усе, що диявол приносить у моє життя, піде мені на благо. Крім того, ви ж знаєте, що Біблія каже, що через випробування і перевірки цього життя ми стаємо сильнішими”. Але Біблія не каже нічого подібного! Коли апостол Павло писав, що “тим, які люблять Бога, покликаним з Його волі, усе сприяє для добра“, він учив про молитву клопотання.

Також і Дух підкріплює нас у немочах наших: бо ми не знаємо‚ про що молитися‚ як належить, але Сам Дух просить за нас зітханнями невимовними. А Той, Хто випробовує серця, знає, яка думка в Духа, тому що Він заступається за святих із волі Божої. До того знаємо, що тим, які люблять Бога, покликаним з Його волі, усе сприяє для добра” (Рим. 8:26-28). Тим, які люблять Бога усе сприяє до добра, коли ми разом сполучені в молитві клопотання!

Це стосується того, що Боже: до Слова Божого, до дарів Духа, до імені Ісуса і до сильної зброї Тіла Христового. Саме все це сприяє до добра тим, хто любить Бога. І тоді все, що диявол намагається нав’язати вам, буде переможене силою того, що Боже; результатом буде перемога.

Багато випробувань, які приносить сатана, роблять людей слабкішими, а не сильнішими. Якби саме випробування і скорбота робили людину сильнішою, тоді всі були б вже духовними гігантами. Поза сумнівом, було досить випробувань і скорбот, проходячи через які святі ставали сильнішими. Але це не той спосіб, за допомогою якого Бог удосконалює святих.

І Він настановив одних апостолами, інших пророками, інших євангелістами, інших пастирями та вчителями, на довершення святих, на діло служіння, для створення Тіла Христового” (Еф. 4:11,12). Саме так, а не через скорботу святі досягають своєї досконалості. Ми повинні удосконалюватися за допомогою Слова Божого через служіння.

Не знаю, як ви, але я радий, що Бог не послав рак, щоб таким чином напучувати мене, або бідність, щоб через неї розвивати мою віру. Ні, ці прокляття не від Бога. Вони від сатани, і ми перемагаємо їх силою близнюків – віри і терпіння.

Слово Боже не каже, що випробування розвивають нашу віру, воно каже, що випробування нашої віри виробляє терпіння. Усе залежить від того, як ми проходимо через випробування і скорботу, а не від того факту, що ми страждаємо. У Церкві є люди, які вважають, що ми прославляємося в скорботі. Скорбота не є метою християнства. Багато хто думає, що ми не можемо стати гідними до тих пір, поки не постраждаємо. Але це не правда. Ви не будете гідні чогось до тих пір, поки не переможете це страждання. Страждання є результатом атаки сатани. Немає ніякої слави в тому, щоб змирятися перед випробуванням і терпіти його. Слава полягає в тому, щоб силою Божою перемогти це випробування за допомогою Слова Божого. От чому ми можемо радіти, коли проходимо через випробування. Ми знаємо, що Ісус здобув перемогу над сатаною і що ми перемагаємо все, що сатана посилає нам.

Ісус сказав в Євангелії від Іоанна 16:33: “Це сказав Я вам, щоб ви мали в Мені мир. У світі зазнаєте скорботи, але мужайтесь: Я переміг світ“. Слава полягає в тому, щоб перемагати світ і його випробування і скорботу. У наше життя можуть приходити проблеми, але Бог завжди дає нам торжествувати в Христі Ісусі.

Павло сказав: “Отже, виправдавшись вірою, ми маємо мир з Богом через Господа нашого Ісуса Христа, І не цим тільки, але хвалимось і скорботами, знаючи, що від скорботи походить терпіння, від терпіння – досвідченість, від досвідчености – надія” (Рим. 5:1,3,4). Павло говорив про те, що він мав мир з Богом незалежно від того, що приходило в його життя. У нього був цей мир не лише тоді, коли все складалося добре, але і тоді, коли на його шляху виникали труднощі. Він не втрачав свого миру з Богом через якісь скорботи. Ця скорбота тільки виробляла в ньому терпіння, а терпіння приносило перемогу. А перемога у свою чергу приносила надію.

Отже, не покидайте уповання вашого, яке чекає велика нагорода. Терпіння потрібне вам, щоб, виконавши волю Божу, одержати обіцяне… Праведний вірою живий буде” (Євр. 10:35,36,38). Пам’ятайте, у Посланні до Римлян, у 5-му розділі, Павло сказав, що скорбота виробляє терпіння, а Послання до Євреїв, 10-й розділ, каже, що нам потрібне терпіння, бо терпіння виробляє досвідченість або досвід. Досвід є нагородою. Терпіння приносить нагороду, яка полягає в тому, що ми отримуємо відповідь.

Терпіння потрібне вам, щоб, виконавши волю Божу“, або іншими словами: “Після того, як ви поступили за Словом Божим, включіть силу терпіння, і ви отримаєте те, що обіцяє це Слово”. Послання до Євреїв 6:12 каже нам, що вірою і довготерпінням ми наслідуємо обіцяння. Віра – це дія на підставі Слова Божого. Слово Боже є Його волею. Після того, як ви задіяли силу віри, поступивши за Словом Божим, по волі Божій, до роботи береться терпіння, щоб принести перемогу!

Якщо сила терпіння приведена в дію, тоді ви неминуче переживете результат віри. Саме так віра і терпіння працюють разом, щоб принести перемогу. І тоді відповідь неминуча.

Автор: Кенет Коупленд

Попередній запис

Віра і терпіння – сили-близнюки

"З великою радістю приймайте, браття мої, коли підпадаєте різним спокусам, знаючи, що випробування вашої віри дає терпіння; терпіння ж повинно ... Читати далі

Наступний запис

Нетерплячість – терпіння – довготерпіння!

Ви хочете мати довготерпіння? Вам його бракує? Вас замучили проблеми і хвороби, що тривають роками? Вам набридло молитися про одне ... Читати далі